HACCP - Fødevaresikkerhed - Hygiejne og mikrobiologi i fødevareproduktion

Lars Thomas Krusell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 91.

Sushi - Hygiejne

HACCP - Fødevaresikkerhed - Hygiejne og mikrobiologi i fødevareproduktion

God hygiejne er et grundvilkår for al ordentlig fødevareproduktion. Det er også et område, hvor fødevarevirksomheder konstant udfordres. Nye råvarer, produkter og produktionsmetoder introduceres. Nye bakterier og vira med særlige egenskaber dukker jævnligt op. Læg dertil maskineri, der ikke altid er lige rengøringsvenligt samt udfordringerne med kontrol og styring af eksterne rengøringsfirmaer. Det kræver bred viden om hygiejne og mikrobiologi i HACCP-teamet. For certificerede virksomheder, skal denne viden dokumenteres ved træning af de ansvarlige medarbejdere eller brug af kvalificeret rådgivning.

Få styr på Listeria

Fødevarestyrelsen stiller krav om dokumentation af, at der er styr på Listeria. Du skal vide, om Listeria kan vokse i varen, og der skal opstilles kontrolplaner for overvågning af Listeria i både produkter og produktionsmiljø. Det er nødvendigt at kende produktets sammensætning i detaljer, mikrobiologisk, kemisk og fysisk, for at vurdere mulighederne for vækst af Listeria i varens holdbarhedstid.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med de nødvendige analyser og vurderinger samt eventuelle tilpasninger af produktionen og/eller fødevaren, for at mindske risikoen for forurening og vækst af Listeria.

  • Rådgivning, sparring og træning af medarbejdere i hygiejne og mikrobiologi
  • Gennemgang af produktionen for optimering af hygiejnen
  • Vurdering af mikrobielle risikofaktorer som Listeria, Salmonella, E. coli, virus og parasitter
  • Tilpasning af fødevaren til mindsket risiko for vækst af bl.a. Listeria
  • Udarbejdelse af kontrolplaner for overvågning af Listeria i fødevarer og produktionsmiljø
  • Rådgivning om lovgivning og krav til dokumentation
  • Få smilet tilbage efter triste besøg fra Fødevarestyrelsen