Klimasyn og energiledelse

Søren  Draborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 28.

industri med mand lille web

Klimasyn og energiledelse

Vi tilbyder at udføre klimasyn samt implementering af energiledelse efter ISO50001, så større virksomheder opfylder gældende bekendtgørelser og retningslinjer fra Energistyrelsen.

Siden 2015 har det været et krav at større virksomheder enten gennemfører et energisyn eller indfører certificeret energi- eller miljøledelse. Fra 1. juli 2024 bliver reglerne for det lovpligtige energisyn ændret. Det betyder, at det nuværende energisyn bliver udvidet til at rumme en forpligtelse om at inddrage CO2 udledningen, og derudover er der nu krav om indførelse af certificeret energiledelse i de helt store virksomheder. Større virksomheder med et årligt energiforbrug over 10 TJ have et klimasyn, og de helt store virksomheder med et årligt energiforbrug over 85 TJ skal have indført certificeret energiledelse efter ISO50001.  Et klimasyn skal gentages hvert fjerde år og udføres af en godkendt konsulent, og energiledelse skal auditeres årligt.

Et klimasyn samt energiledelse kan medvirke til et lavere energiforbrug. Det styrker også virksomhedens konkurrencekraft og image i omverdenen. Et klimasyn kan være et første skridt mod indførelse af et energiledelsessystem.

Teknologisk Institut kan bistå både med at indføre et certificerbart energiledelsessystem efter ISO50001 og med at foretage klimasyn. Ud over den tekniske bistand kan vi også hjælpe med implementere energibesparelsesprojekterne der identificeres samt ansøgning om støtte i Erhvervspuljen.

Vi tilbyder også en energiledelsesuddannelse med certifikat.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Læs kursusfolder