Luftens CO2-koncentration og fugtindhold
Luften indeholder naturligt både CO2 og fugt. Niveauet af CO2 og fugt hænger ofte sammen med luftskiftet.
Fugtindholdet i luften kan variere meget i vores bygninger afhængigt af vejret og den fugt vi selv producerer, når vi f.eks. går i bad og laver mad. Hvis fugtindholdet er for lavt, kan det give irritation i øjne og slimhinder. Omvendt stiger risikoen for f.eks. skimmelvækst, hvis fugtindholdet er for højt, hvilket kan resultere i sundhedsmæssige udfordringer.
CO2 er under normale omstændigheder ikke i sig selv skadelig for mennesker. Men mængden af CO2 i luften er en god indikator for luftkvaliteten, og om ventilationen er tilstrækkelig i forhold til antallet af personer i lokalet. Dårlig luftkvalitet kan f.eks. påvirke personers indlæringsevne, søvnkvalitet og produktivitet. Overskrides Arbejdstilsynets og Bygningsreglementets grænseværdier bør man kigge på, hvordan luftkvaliteten kan forbedres.
Teknologisk Institut råder over avancerede måleinstrumenter og mere simple sensorer, der gør os i stand til at dokumentere de faktiske forhold. Vores store kendskab til indeklima, bygningskonstruktioner og tekniske installationer gør os i stand til effektivt at vurdere luftkvaliteten og komme med brugbare løsninger. Det gælder alt fra skoler og svømmehaller til industri, kontormiljøer og beboelse.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?
- Kortlægge og måle fugt- og CO2-koncentrationer
- Identificere og vurdere kilder og årsager til problemer
- Rådgivning i forhold til arbejdsmiljølovgivning og anbefalinger
- Udarbejde løsningsstrategi for at optimere luftkvaliteten