Markant opdatering af beregningsprogram til vinduer

Morten Jul Lægaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 32.

Markant opdatering af beregningsprogram til vinduer

Teknologisk Institut har udsendt en ny udgave af programmet Uvindue, som udmærker sig ved en hurtig indtastningsform med automatisk udarbejdelse af resultat i tilpasset layout. Programmet henvender sig til vinduesproducenter, rådgivende ingeniører og arkitekter, der har brug for at bestemme U-værdien af et vindue til brug for eftervisning af Bygningsreglementets krav.

Den nye version, der går under navnet Uvindue3, kan som noget nyt lave korrekte geometrisk optegninger, asymmetriske vinduer og ikke mindst trekantede, buede og runde vinduer. Indtastningsformen baserer sig på databaser over typer af ruder, ramme/karm og psi-værdier til linietabsbestemmelse. Man kan hurtigt skifte materialer ud, så fx et Dannebrogsvindue i træ ændres til plast.

Programmet udregner også data for Energimærkning og fortæller om overholdelse i hht. Bygningsreglementet. Alle resultater kan i mere eller mindre detaljeret grad gemmes i en indbygget rapportgenerator, som kan danne PDF-filer. Disse kan gemmes, udskrives, mailes til kunder eller uploades til egne hjemmesider.

I Premiumudgaven af programmet kan man endvidere lave større analyse og statistik af det enkelte vindue. Der tilbydes kurser i programmet, og der findes på Internettet en on-line video brugervejledning.

Uvindue3 programmet er solgt til både større og mindre vinduesproducenter.