
Plantebaserede fødevarer
Dagsordenen er sat. Plantebaserede fødevarer er fremtiden, hvis vi skal omlægge vores fødevaresystem til en mere bæredygtig løsning.
Sektoren vækster hurtigt, men med nye innovative produkter kommer nye problemer.
På Teknologisk Institut kan du få adgang til den nyeste viden og analyser der vedrører plantebaserede fødevarer.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Produktudvikling af nye fødevarer, hvad end produktet skal efterligne et animalsk produkt eller udgør en helt ny produktkategori
- Teknologisk Institut har erfaring fra den konventionelle kødindustri, hvor mange teknologier kan anvendes på det plantebaserede område og til hybridprodukter
- Ekstrudering og teksturering er en af de førende teknologier til kødalternativer. Til dette har Teknologisk Institut et pilotanlæg, samt førende eksperter på området
- Med nye alternative ingredienser, skal fødevaresikkerheden være i orden. På Teknologisk Institut sidder et hold af eksperter klar til at hjælpe dig med risikofaktorerne i plantebaserede fødevarer
- Forbrugertest hvor produkter testes op mod konkurrentprodukter eller udvælgelse og justering af plantebaserede prototyper
Cases
- Overskudsprodukt bliver til bæredygtig snack i nyt projekt
- Nyt udstyr kan præcist forudsige holdbarheden på fødevarer
- Ærter, hestebønner og græs kan blive velsmagende alternativer til kød
- Vegansk ost på danske råvarer
- Imødekom forbrugernes krav til bæredygtighed med insekter
- Sød kartoffel er hovedingrediens i ny, vegansk chokolade
- Buffalolarver og ærter i fremtidens kødanalog