Testproduktion af dine plantebaserede fødevarer

Kirstine  Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 65.

Billede af en produktion, hvor de tester plantebaserede snacks på fødevareekstruderen i Sdr. Stenderup

Testproduktion af dine plantebaserede fødevarer

Testproduktion af dine plantebaserede fødevarer på vores pilotanlæg

 

Pilotproduktion af Fremtidens Fødevarer

På vores pilotanlæg kan vi med vores fødevareekstruder skræddersy forskellige processer til at teste dit plantebaserede produkt. Vi kan i løbet af en dag køre 7-8 produktioner med forskelligt fokus på struktur, tekstur, smag og farve for at nå frem til et tilfredsstillende resultat. Vi bruger blandt andet 3D-print teknologien til at gøre vores udstyr endnu mere fleksibelt. I vores fødevaregodkendte lokaler har vi udstyr til flere processer og kan derfor køre produktioner af dit produkt helt ned til 20 kg ad gangen. Det giver dig mulighed for at teste mere økonomisk og hurtigere justere din opskrift, så den bliver klar til markedet.

Vores pilotanlæg er en registreret fødevarevirksomhed med tilladelse til at producere fødevarer som underleverandør. Hvis du har brug for at teste dit nye produkt af på markedet, kan vi derfor hjælpe dig fra produktion til tørring og pakning i lille skala.

Ekstrudering af planteproteiner

I vores proceshal har vi en fødevaregodkendt ekstruder som vi anvender til produktion af TVP (tekstureret vegetabilsk protein) og HMMA (’high-moisture meat analogues'’). Vi har erfaring med teksturering af forskellige ingredienser og bruger denne erfaring når vi skal udvikle en optimal ekstruderingsproces til netop jeres recept. 

 

Vi hjælper med produktionen af dit plantebaserede produkt:

Proces- og produktudvikling af ekstruderede planteprodukter

Teknologisk Institut har et fleksibelt pilotskala set-up til ekstrudering af forskellige produkter. Vi kan både producere TVP og HMMA til kødalternativer, og vi har erfaringen med både planteproteiner samt alternative proteinkilder såsom insekter og alger. Derudover har vi stor erfaring med snackproduktion, hvor bæredygtighed i ingrediensvalget er en nøgleparameter.

Dokumentation og afprøvning af råvarers ekstruderingsegenskaber

Med Teknologisk Institut som samarbejdspartner vil du altid få adgang til forsøgsresultaterne, som vil blive dokumenteret i løbet af processen. Vi har gjort det nemt at få adgang til afprøvning af nye råvarers ekstruderingsegenskaber, og vi kan endvidere rådgive om hvordan de ekstruderede produkter bedst anvendes.

Relevant for- og efterbehandling

Vi har mulighed for at udføre en lang række relevante for- og efterbehandlinger af din råvare, både i våde og tørre processer. Kontakt os for at høre mere.

Tør- og vådteksturering af planteproteinkoncentrat

Teknologisk Institut har stor erfaring med både tør- og vådteksturering af planteproteinkoncentrat. Med os som partner får du adgang til denne erfaring og vores viden om samspil mellem forskellige ingredienser og procesparametre.

Test af additivers stabilitet i ekstruderings- og tørringsprocessen

Teknologisk Institut tilbyder test af forskellige ingrediensers funktionaliteter. Det kunne f.eks. være, at I har behov for viden om en ingrediens’ egnethed i forhold til tekstureringsprocessen eller udvikling af en optimal ekstruderingsproces til netop jeres recept. Ved brug af vores pilotskala ekstruder kan vi hurtigt og effektivt afprøve forskellige additivers stabilitet og funktionalitet.

Lønproduktioner af fødevarer

Teknologisk Institut tilbyder mindre lønproduktioner af forskellige produkter, blandt andet kødalternativer (såsom tekstureret vegetabilsk protein (TVP)), snacks og morgenmadsprodukter. Det kunne f.eks. være I har behov for 500 kg produkt til kundeprøver eller til at indgå i madretter. Produktet vil være et mellem-produkt som skal ompakkes eller indgå i en anden produktion.

 

 

Hør sektionsleder og ekstruderingsekspert Kirstine Olesen fortælle om en udviklingsdag:

 

 

Læs mere om hvad vi kan hjælpe med indenfor Plantebaserede fødevarer: