Prædiktive værktøjer til kød og kødprodukter

Lene  Meinert

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 67.

DMRI predict

Prædiktive værktøjer til kød og kødprodukter

Prædiktionsværktøjerne hjælper dig til et hurtigt og nemt overblik over, hvor godt dine produkter er sikret mod vækst af uønskede bakterier samt til at få styr på holdbarheden.
Det betyder at du sparer tid og ressourcer til forsøg til dokumentation af fødevaresikkerhed og holdbarhed.

På http://dmripredict.dk kan du få adgang til disse værktøjer:

  • Listeria-vækst i kødprodukter med syv variable (temperatur, salt, pH, natriumlaktat, natriumacetat, nitrit og CO2 i pakkegassen)
  • Vækst/ikke-vækst af C. botulinum i kødprodukter pakket i modificeret atmosfære med fem variable (temperatur, salt, pH, nitrit og natriumlaktat)
  • ”Conferm -modellen”, inaktivering af Salmonella, VT E.coli og L. monocytogenes under produktion af spegepølser. (I forhold til salt, pH-ændringer over tid, nitrit, procestid og svind (%) ved fermentering ved 24°C og ved diameter på 60-100 mm.)
  • Holdbarhed af fersk svine- og oksekød (startkimtal, temperatur og emballage)

Lovgivningen støtter brug af prædiktionsværktøjer
Prædiktionsværktøjer til forudsigelse af holdbarhed og vækst/ikke-vækst af uønskede bakterier er ifølge mikrobiologiske kriterier for fødevarer (EU forordning 2073/2005) accepteret som dokumentation over for myndighederne.

Kurser
DMRI Teknologisk Institut afholder kurser i brug af prædiktionsværktøjer. Kurset giver praktisk og teoretisk indsigt i beregning af: Vækst af Listeria, vækst/ikke-vækst af C. botulinum, inaktivering af patogener under produktion af spegepølser, holdbarhed af fersk svine- og oksekød og andre tilgængelige prædiktions­værktøjer. Kurset veksler mellem gennemgang af teori, gennemgang af brugerflader og praktisk brug af prædiktive modeller (Læs mere på www.teknologisk.dk/uddannelser/k67010).

Læs mere