Primært store, danske virksomheder arbejder med FN's 17 Verdensmål

Stig Yding Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 04.

FN's verdensmål rapport - store virksomheder

Primært store, danske virksomheder arbejder med FN's 17 Verdensmål

FN’s 17 Verdensmål forpligter FN’s medlemslande på statsligt niveau til at arbejde mod en mere bæredygtig udvikling.

Undersøgelsen viser, at kun tre procent af danske virksomheder har et godt kendskab til FN’s Verdensmål, mens lidt over halvdelen af danske virksomheder har hørt om de 17 Verdensmål.

Ud af de virksomheder, der har hørt om Verdensmålene, så er det især de små, danske virksomheder, som ikke mener, at Verdensmålene har relevans for dem, mens der er et flertal af de store virksomheder, som har valgt at arbejde med Verdensmålene.

Blandt de virksomheder, der kender de 17 Verdensmål, har næsten fire ud af 10 virksomheder valgt at arbejde med verdensmålene i virksomheden. Heraf giver 42 procent udtryk for, at Verdensmålene har inspireret til innovation fx i form af nye produkter, processer, anvendelsen af ny teknologi eller energibesparelser.

Cases - hvordan arbejder danske virksomheder med verdensmålene?

vandteknologiAquaGlobe sætter dansk vandteknologi på verdenskortet

Verdensmålene er en integreret del af strategien for AquaGlobe, som gennem partnerskaber ønsker at blive et østjysk kraftcenter for vandteknologi. 

Læs casen om AquaGlobe
 

 

svineslagteriMindre vandforbrug på svineslagteriet (Danish Crown)

Danish Crown arbejder på at reducere sit vandforbrug, og slagteriet er i sit arbejde med bæredygtighed guidet af FN’s Verdensmål. 

Læs casen om Danish Crown
 


grøn betonGrøn beton hjælper klimaet (Aalborg Portland)

Hvis grøn beton blev anvendt i fuldt omfang i verden ville den årlige CO2-reduktion svare til hele Frankrigs C02-udledning.

Læs casen om Aalborg Portland

 


Læs hele rapporten her 

Vil du vide mere om, hvordan danske virksomheder arbejder med FN's 17 verdensmål, kan du læse de øvrige tre rapporter om Verdensmålene.