Rådgivning inden for Maskindirektivet - Kursus i CE-mærkning

Frits  Fynbo

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 64.

Close-up af metalelement

Rådgivning inden for Maskindirektivet - Kursus i CE-mærkning

Med jeres produkter i fokus tilrettelægges et CE-mærkningskursus sammen med jer, og I vil herefter være i stand til at CE-mærke jeres egne produkter og fremstille den tekniske dokumentation, som Maskindirektivet stiller krav om. Det er bl.a.:

  • Risikovurdering
  • Brugsanvisning
  • Overensstemmelseserklæring

Simon Moos Maskinfabrik A/S har for eksempel fået en opkvalificering af personalet, og kan nu håndtere egne CE-mærkningsprocesser.

Det er sket gennem et tæt samarbejde om en undervisnings- og rådgivningskombination, hvor Teknologisk Institut har besøgt Simon Moos Maskinfabrik A/S to gange. I forløbet var der delvis undervisning i brug og forståelse af Maskindirektivet og de standarder, som relaterer sig til Simon Moos’ maskiner. Desuden er der blevet udført en gennemgang af fabrikantens nyudviklede KSA slamsuger, for at sikre en ajourført CE-mærkning med lovpligtigt teknisk dossier.

Forløbet med Teknologisk Institut har hjulpet Simon Moos Maskinfabrik A/S til, at de nu kan selvgodkende deres produkter, velvidende at de følger relevante standarder og direktiver. Desuden har de fået gode redskaber til at hjælpe med CE-processen, i form af skabeloner og input til bl.a. risikovurdering, brugsanvisning, samt øvrigt dokumentationsopbygning og indhold.
Se vores kurser her

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

Vi kan hjælpe med CE-mærkningen ved at afklare hvilke krav, der er til jeres produkt(er), hvilke direktiver og standarder, der skal anvendes, og tolkning af kravene, som stilles i disse. Vi kan hjælpe med:

  • Rådgivning ift. Maskindirektivet
  • Rådgivning om tolkning af harmoniserede DS-, EN- og ISO-standarder
  • Undervisning i CE-mærkning jf. Maskindirektivet – specifik til jeres produkter
  • 3. partsgodkendelser af produkter og teknisk dokumentation

Teknologisk Institut er akkrediteret som bemyndiget organ under Maskindirektivet og kan derfor også hjælpe jer med typegodkendelser af Bilag IV maskiner også kendt som ”særlig farlige maskiner”.