Real Driving Emission (RDE) målinger af køretøjer

Sten  Frandsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 03.

PEMS

Real Driving Emission (RDE) målinger af køretøjer

Vi tilbyder ekspertrådgivning og akkrediterede test af virkelige emissioner fra køretøjer i bytrafik, på lande- og motorvej med de såkaldte Real Driving Emission (RDE) målinger. En RDE-måling viser, hvor meget et køretøj forurener under realistisk kørsel og giver svar på brændstoføkonomi.

  • Se video

RDE-målinger viser følgende:

  • Køretøjets specifikke emissioner af NOx, CO, CO2
  • Partikler
  • Brændstofforbrug
  • Faktorers indflydelse på emissioner f.eks. kø-dannelse, hastighed og vejr
  • Geografisk visning af emissioner

Vi anvender det internationalt anerkendte PEMS (Portable Emission Measurement System) - udstyr til at foretage de realistiske emissionsmålinger. Vi udfører akkrediterede målinger under DANAK reg nr. 300 – som de eneste i Danmark. Når en måling er afsluttet får kunden en rapport i henhold til direktivet og en beregning af konformitetsfaktorer inden for de regulerede emissioner.

PEMS er lovmæssigt forankret i EU direktivet (EU) No 582/2011, der forpligter bus- og lastbilproducenter til at dokumentere køretøjernes emissioner under brug, såkaldt in-use conformity. PEMS for personbiler indfases i 2017 med fuld virkning 2020.

Læs case i Ingeniøren om PEMS-målinger