Robotintegrator købte sin første cobot og en test af dens kræfter: Her er, hvad de opdagede

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

Gul robot hos Teknologisk Institut i Odense

Robotintegrator købte sin første cobot og en test af dens kræfter: Her er, hvad de opdagede

En traditionel industrirobot fylder med hegn og tilhørende sikkerhedsudstyr mere i produktionshallen end dens lillebror, den kollaborative robot.

Det har flere og flere produktionsvirksomheder opdaget, hvilket også er én af årsagerne til, at efterspørgslen på denne nye type robot er stigende.

Pakkelinjeleverandøren Sealing System købte for et år siden derfor deres første cobot, men de var dog godt klar over, at historien ikke stoppede dér.

- Vi manglende en dybere forståelse af, hvordan hastigheder og pakkernes vægt påvirker robotløsningens sikkerhed. Så vi var på udkig efter en partner, der kunne bygge vores viden op, så vi ville være i stand til at rådgive og give vores kunder den bedste og mest sikre løsning, siger projektleder Frederik Vester Pedersen fra Sealing System.

LinkedIn ledte til løsning

Et LinkedIn-opslag åbnede en dag maskinkonstruktør fra Sealing System Allan Dalsgaards øjne et par ekstra millimeter; Teknologisk Institut tilbyder test og validering af kollaborative robotters sikkerhed, hvilket er en mulighed, som Sealing System greb i efteråret.

Teknologisk Institut testede over en række dage robottens kollisionskræfter i deres Cobot Lab i Odense sammen med Sealing System. Teknologisk Institut skrev herefter en rapport med en række konklusioner og anbefalinger.

-

- Vi var overrasket over, at vores robotløsning faktisk krævede ekstra sikkerhedsudstyr for at 'køre kollaborativt'. Testen viste, at vi skulle begrænse robottens hastighed meget, hvis vi skulle overholde de anbefalede grænseværdier uden at tilføje en sikkerhedsscanner, siger Allan Dalsgaard fra Sealing System.

Selvom resultaterne i første omgang ændrede robotløsningen fra 'kollaborativ' til 'delvis kollaborativ', har forløbet faktisk endt med at give integratorvirksomheden fra Grindsted mere, end de håbede.

- Resultaterne fra testen har givet vores salgsafdeling et stærkt kort på hånden. Vi har nu det fulde overblik over, hvad vi skal tilbyde vores kunder, når de oplyser os vægten på deres produkter og den ønskede hastighed, de skal flyttes med, tilføjer Frederik Vester Pedersen.

Starten på et godt samarbejde

Samarbejdet med Teknologisk Institut har givet Sealing System smag på mere.

- Det er tydeligt meget kompetente mennesker, man har med at gøre på Teknologisk Institut. Og det er nu klart for os, at det her blot er starten på et godt samarbejde, hvor vi kan hente ny viden og videreudvikle vores forretning, siger Frederik Vester Pedersen.
 

Lær mere om, hvordan Teknologisk Institut kan hjælpe din virksomhed med robotsikkerhed

I videoen herunder kan du se et andet eksempel på en virksomhed, Cobot Lift, som hos Teknologisk Institut har fået styr på sikkerhedskrav og- standarder i udviklingen af sin vakuumløfter, der er monteret med en robotarm.