Sådan kan du forbedre energimærket på dit hus

Pia  Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 89.

Sådan kan du forbedre energimærket på dit hus. Billede af hus med solceller på taget.

Sådan kan du forbedre energimærket på dit hus

Skal du sælge dit hus, kan det være en god idé at se på, om du kan forbedre husets energimærke. Det kan nemlig betyde meget for prisen, hvis en bolig har et dårligt energimærke. Omvendt kan du også få mere for din bolig, for hvert løft af energimærket.

4 gode råd til forbedringer af energimærket

Vi har samlet fire gode råd til at forbedre energimærket på din bolig fra vores specialist.

Råd nr. 1: Hulmursisolering

Vil du forbedre din boligs energimærke, er dine vægge et godt sted at starte. Hvis de ikke er isolerede, kan meget af varmen nemlig sive ud her. Er du i tvivl om, hvorvidt dit hus er blevet hulmursisoleret, kan du få udført termografering. Termograferingen vil vise dig, hvor i dit hus, varmen siver ud.

Råd nr. 2: Udskiftning af vinduer og yderdøre

Er dit hus af ældre dato kan det være tid til at få skiftet vinduer og yderdøre, som kan være utætte og stå for et unødigt stort varmetab. Men mindre kan også gøre det. Du behøver nemlig ikke at skifte hele vinduet, men kan starte med at sætte en ny tætningsliste på. Det vil også gøre en mærkbar forskel, både på varmetab og eventuelt træk fra vinduet.

Råd nr. 3: Efterisolering af loft

Har dit hus mindre end 150 millimeter isolering på loftet er det også et rigtig godt sted at sætte ind. Varmen stiger som bekendt til vejrs, så hvis huset er dårligt isoleret opad, koster det meget på varmeregningen. Det vil også gøre en forskel for energimærket at efterisolere loftet.

Råd nr. 4: Ny varmekilde

Har du et gammelt oliefyr eller elradiatorer som varmekilde i huset, er det et vigtigt sted at sætte ind. Det er nemlig de dyreste og mindst miljøvenlige måder at opvarme sin bolig. Det vil kunne mærkes betragteligt på varmeregningen og energimærket, hvis du skifter det gamle oliefyr eller elradiatorerne ud med en varmepumpe.

Se mere om energieffektivisering

 

Så meget stiger prisen på boligen

For hver gang du løfter energimærket på din bolig, kan du forvente at prisen på din bolig stiger med 50.000-100.000 kroner, afhængigt af, hvor i landet du bor. Så der er god grund til at tage fat i nogle af tiltagene her, hvis du står overfor at skulle sælge din bolig.

Har du ikke planer om at sælge din bolig foreløbig, men vil blive boende en årrække, er der stadig god grund til at overveje tiltagene. De kan nemlig spare dig for mange penge på varmeregningen i de år, du skal bo i huset.


Infografik med fire tips til at forbedre energimærket