SMV'er kan søge 100.000 kr. til 3D-print

Kristoffer Ryelund Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 26.

Mand skubber port op til 3D-print center

SMV'er kan søge 100.000 kr. til 3D-print

Små og mellemstore virksomheder kan fra i dag få del i puljen på 25 millioner kroner til nye projekter inden for digitalisering og e-handel – for eksempel 3D-print. 

De 25 millioner kroner kommer fra Regeringens program SMV:Digital, der har til formål at give danske SMV’ere et digitalt løft, men det gælder om at være hurtig, for midlerne uddeles efter først-til-mølle-princippet. Kassen er åben allerede nu, og det er muligt at ansøge frem til 10. juni 2019.

I SMV:Digital kan hver enkelt virksomhed søge om hjælp til at købe privat rådgivning om digitalisering, e-handel og e-eksport for op til 100.000 kr. Midlerne udbetales som en voucher, hvor virksomhederne selv skal medfinansiere med 50 pct. - enten i kroner eller i timer.

Midlerne kan søges til konkrete projekter inden for digitalisering og e-handel, f.eks. til 3D-print, automatisering, digitalisering af kvalitetskontrol eller digitalisering af lager og logistik.

- Danske virksomheder eksporterer mindre via nettet end virksomhederne i mange andre EU-lande. Og danske SMV’er er mindre digitale end de større virksomheder. Mange af dem har brug for en hjælpende hånd. Derfor er vi glade for initiativet fra regeringen. Virksomhedernes kunder ude i verden forventer mere effektivitet, højere service og at de nemt kan købe varerne på nettet, lyder det fra branchedirektør Annette Falberg, DI Handel, som er Dansk Industris branchefællesskab for handelsvirksomheder.

DI Handel har tidligere gennemført et pilotprojekt sammen med en række virksomheder, hvor en lignende form for rådgivning blev tilbudt - og det var en stor succes.

På Teknologisk Institut ser vi også puljen som en helt unik mulighed for at komme i gang med eksempelvis 3D-print, da midlerne fjerner den økonomiske indgangsbarriere for at få rådgivning om - og indsigt i - teknologiens muligheder. Så det er bare med at få en ansøgning sendt afsted

Vil du søge om hjælp til digital omstilling, så læs mere her: 

Fakta om puljen

  • Der er i alt 24,6 mio. kr. i puljen – dvs. adgang for knap 250 virksomheder. Heraf er 12,7 mio. kr. afsat til privat rådgivning om digital omstilling eller automatisering og 11,9 mio. kr. er afsat til privat rådgivning om e-handel. Puljen uddeles efter først-til-mølle-princippet og lukker igen 10. juni, medmindre puljen er opbrugt forinden.
  • Puljen er målrettet små- og mellemstore virksomheder i størrelsen 5-249 ansatte, som har brug for hjælp til at igangsætte eller videreudvikle en digital omstilling af deres virksomhed.
  • Efter sommerferien kommer endnu en runde, hvor der åbnes for vouchers på 100.000 kr. sammen med mindre forløb og vouchers på 25.000 kr.
  • Erhvervsstyrelsen er ansvarlig for SMV:Digital, og Erhvervshus Midtjylland er den daglige operatør på programmet.