Specialdesignede kosmeser til benproteser

Kristian Rand Henriksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 62.

Benkosmese i sort

Specialdesignede kosmeser til benproteser

En Videnkupon har banet vejen for 3D-printede kosmeser. 3D-print teknologien giver helt nye muligheder for at tilpasse kosmesen til de benamputeredes ønsker.

Med Videnkupon-støtte fra Forskning og Innovationsstyrelse har Mads Miltersen Design i tæt samarbejde med Teknologisk Institut udviklet et nyt forretningsområde for 3D-printede personlige kosmeser til benamputerede.

Ud fra en 3D-scanning af brugerens naturlige ben designes kosmesen med præcis samme form. Kosmeserne fremstilles i plast ved hjælp af 3D-print, og de kan derfor tilpasses individuelt i både form og designmæssigt udtryk. Kosmesen sættes så uden på protesen, der dermed kommer til at ligne et rigtigt ben.

Princippet med fremstilling af kosmeser ved hjælp af 3D-scanning er opfundet og patenteret i USA. Mads Miltersen Design har dog fået retten til at udvikle og tilbyde ydelsen i Danmark. Den tekniske udvikling er lavet i samarbejde med Teknologisk Institut i Aarhus.

Mit håb med EXO kosmeser er at give bærerne den samme følelse af stolthed og glæde, som man har, når man har sine flotte nye briller på. Protesen skal være mere end et hjælpemiddel - den skal være en personlig genstand, som man er stolt, og som skaber beundring

- Mads Miltersen