Stigende efterspørgsel på viden om skimmelsvamp

Sofie Marie Kristensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 37.

Stigende efterspørgsel på viden om skimmelsvamp

Teknologisk Institut har oplevet et stigende antal henvendelser om forebyggelse og udbedring af skimmelsvamp fra professionelle.

Stigende efterspørgsel på viden om skimmelsvampEksperterne på Teknologisk Institut har haft travlt med at afholde konferencer om skimmelsvamp og rådgive blandt andre bygherrer, boligselskaber og forsikringsselskaber om at forebygge fugt og skimmelsvamp i boliger og nybyggeri før skaden er sket samt hjælpe med til at løse problemerne, når skaden er sket. Eksempelvis har Instituttet rådgivet Dansk Almennyttigt Boligselskab samt ejendomsselskabet Compass A/S om skimmelsvampproblematikker i nybyggeri.

I forbindelse med at Compass A/S overtog et nybyggeri til udlejning, viste det sig, at ejendommen var hårdt ramt af byggefugt og skimmelsvamp. Virksomheden kontaktede Teknologisk Institut for at få rådgivning og bistand til at undersøge omfanget af problemet. Konsulenterne fra Instituttet gav anvisninger for udbedringen og foretog en løbende kontrol samt til sidst en slutkontrol af, at ejendommen var fugt- og skimmelfri efter udbedringen. 

- Vi havde et rigtig godt samarbejde med Teknologisk Institut. Samarbejdet har betydet, at vi i dag ikke har nogen problemer med fugt og skimmelsvamp i ejendommen. Endvidere er vi generelt blevet mere opmærksomme på fugtproblemer. Vi har fået en uvurderlig viden om, hvordan man forebygger problemet ved at bygge og afdække korrekt, lave eftersyn og håndtere vandskader hurtigt, så de ikke giver varige skader, siger afdelingsleder Susanne Andersen fra Compass A/S. 

- Ved nybyggeri er det vigtigt, at materialer og konstruktioner ikke bliver våde i byggeperioden, at tørretider overholdes, og at byggeriet affugtes i nødvendigt omfang, inden det tages i brug, fortæller skimmelekspert Carsten Johansen fra Teknologisk Institut.