Test og validering af maskiner og teknologier - Handelsgødning - Test af spredebilledet på friland

Sheena Ricafranca Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 84.

Billedanalyse

Test og validering af maskiner og teknologier - Handelsgødning - Test af spredebilledet på friland

Korrekt indstilling af gødningsspreder og kendskab til køremønster og gødningskvalitet er afgørende parametre, når man vil opnå den optimale tildeling af handelsgødning på marken. Teknologisk Institut tilbyder visionbaserede tests, der beregner og visualiserer den aktuelle udbringning af gødning på markniveau. 

Ny analysemetode i praksisnære forhold

Teknologisk Institut har udviklet en ny analysemetode til test af gødningsspredere. Ved hjælp af specialkamera og statistisk billedanalyse er det muligt at tilbyde et test set-up, hvor vi analyserer det aktuelle spredebillede i marken.

Vi har udviklet denne analysemetode for at se det aktuelle spredebillede udført under naturlige forhold direkte på marken. Med vores avancerede billedanalyse kan vi beregne fordelingen af gødningskorn og lave et samlet estimat for marken. Det giver os et spredebillede der i højere grad afspejler virkeligheden, fortæller Thomas Nitschke, faglig leder, Markteknologi

Viden og knowhow til jeres behov

Teknologisk Instituts testmetoder kan også bruges gennem jeres udviklingsforløb. Ved at samarbejde med vores specialister og anvende vores måleudstyr vil det være muligt at få hurtige og pålidelige målinger samt at identificere effekten af selv små justeringer på jeres gødningsspreder. 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Test af jævn fordeling i spredebilledet
  • Test af spredebilledets fordeling i kilerne ved kanten af marken
  • Afvigelse af den opnåede tildeling fra den ønskede tildeling 

Vi dækker hele eller dele af processen fra

  • Beslutningen af behov
  • Udførelsen af testen
  • Validering af data
  • Testrapport

Billede øverst: Eksempel på billedanalyse af gødningskorn på mark.