Værdiskabende standardisering - Byggeri og anlæg - Standardiseringsaktiviteter

Teknologisk Instituts hovedreception

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 00.

Typeafprøvning, risikovurdering og CE-mærkning

Værdiskabende standardisering - Byggeri og anlæg - Standardiseringsaktiviteter

Standardiseringsaktiviteterne inden for Byggeri og anlæg, har især fokus på eksportvirksomheder, der leverer produkter til byggeriet.

Der er et stærkt reguleret erhverv, ikke mindst mht. Byggevareforordningen og afledte standarder, og Instituttet er repræsenteret i såvel nationale som internationale udvalg og arbejdsgrupper, hvor der bliver taget beslutninger om standardisering.

For eksempel har der været arbejdet inden for DS S-417/CEN TC 351 vedrørende udarbejdelse af horisontale prøvnings- og procedurestandarder i forbindelse med indførelsen af Byggevaredirektivets tredje vigtige krav : Hygiejne, sundhed og miljø (Regulated dangerous substances) i alle harmoniserede produktstandarder.

Det nye fokus er Byggevareforordningen, CPR, som træder i kraft 1. juli 2013. Især det nye 7. krav om bæredygtighed vil i de næste år påvirke standardiseringsarbejdet både inden for harmoniserede produktstandarder og CE-mærkning, samt inden for bæredygtighedscertificering af bygninger.

Af hensyn til danske virksomheders konkurrenceevne er det derfor til stadighed nødvendigt at have de faglige kompetencer med i standardiseringsarbejdet.

Danske virksomheder kan bruge og følger Instituttets kontaktpersoner i de forskellige udvalg.

Find din kontaktperson: