Vinduer og dagslys i bæredygtigt byggeri

Mads Ottosen Fricke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 51.

Vinduer og dagslys i bæredygtigt byggeri

Vinduer og dagslys i bæredygtigt byggeri

Selvom energiforbrug og CO2 produktion er vigtige parameter i vurdering af byggematerialer og byggeprodukters bæredygtighed, er det ikke hele historien. I særdeleshed for vinduer gælder at egenskaber i forbindelse med bygningens anvendelse og drift er af stor betydning.

På produktniveau angiver de Produktspecifikke retningslinier (PCR), således at vinduets evne til at lade sollys og solenergi passere ind i bygningen skal oplyses. Vinduets Energibalance, Eref som angiver et referencevindues reelle energitilskud over en fyringssæson skal ligeledes oplyse.

På bygningsniveau anvendes de ovennævnte parametre til at bestemme bygningens energibehov til temperaturstyring og til at vurdere dagslys niveauet og dermed behovet for kunstig belysning.

Vinduers bæredygtighedsprofil er således en kompleks størrelse med bidrag på langt flere fronter end bare energiforbruget.

Teknologisk Institut er på forkant med lovgivningen og vil således være den naturlige samarbejdspartner for virksomheder som ønsker at udvikle og profilere bæredygtige produkter.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Forberede og rådgive, så du som producent er forberedt når der bliver indført lovkrav på området.
  • Udarbejdelse af Environmental Product Declaration (EPD), Miljøvaredeklaration og LCA
  • Beregning af energidata for vinduer
  • Beregninger og vurderinger vedrørende dagslysforhold i bygninger
  • Analyse af produktionsforhold med det formål at opnå bedre bæredygtighed i produktionen

Cases