Klaus Hansens bæredygtige mursten

Rune  Rex

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 53.

Klaus Hansens bæredygtige mursten

Bæredygtig murstenKlaus Hansen er oprindelig smed og vant til at bruge sine hænder.
I næsten 30 år har han haft en drøm om at bygge sit eget bæredygtige hus af genanvendelige mursten. Nu er stenen så godt som færdigudviklet og med ekstra hjælp fra Teknologisk Institut, er Klaus kommet nærmere sin drøm. En drøm, der ikke blot vil bidrage positivt til egen matrikel, men kan være med til at revolutionere byggebranchen i hele verden.

Genbrug af certificeret, rent og velsorteret byggeaffald

”Jeg ved godt, at det er meget oppe i tiden med bæredygtighed og at tænke i genbrug. Men jeg har i mange år haft en drøm om at bygge mit eget hus med mursten af genbrugsmaterialer. Med den nuværende mangelvare på byggematerialer, og en stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger, gik jeg for alvor i gang med at udvikle på min mursten. Grundstoffet er tegl, og 95 % af materialet kommer fra genbrug”, fortæller Klaus Hansen. Materialet kommer fra huse, der allerede er miljøcertificerede - og dermed allerede rent og velsorteret byggeaffald. Men Klaus Hansen havde brug for at styrke sin viden om kriterierne for bæredygtighed og ønskede at få afdækket om hans mursten kunne have potentiale i et professionelt marked. Derfor kontaktede han Teknologisk Institut og kom med i et forløb med Iværksætterrådgivningen.

Professionelt, grundigt og smidigt forløb

”Min viden omkring kriterierne for bæredygtighed og produktion er ikke særlig stor. Murstenen skal have en form for renhed og ensartethed. Det har været utroligt givende at møde meget venlige og meget kompetente medarbejdere på Teknologisk Institut, som kunne hjælpe mig. De forstod både min idé og mine udfordringer, og de har præsenteret mig for en model til, hvordan jeg kan skalere forretningen til producenter og underleverandører. Derudover har de hjulpet mig med at få kriterierne på plads, få færdigudviklet en prototype og vist mig hvordan jeg kan søge fonde for at komme videre. Forløbet er foregået utroligt professionelt, grundigt og smidigt”, siger Klaus Hansen. Næste skridt er at få de sidste resultater i hus og få færdiggjort en rapport, som forventes at underbygge murstenens potentiale i et marked, der efterspørger kreative løsninger og som kan bidrage positivt til byggebranchens ønske om at levere bæredygtige løsninger.

Om forløbet med Iværksætterrådgivningen på Teknologisk Institut

Teknologisk Institut giver dig mulighed for at udvikle din virksomhed og produkt gennem målrettede sessions/workshops. Vi har ikke kun fokus på den teknologiske del. Vi giver dig også sparring på andre væsentlige parametre for at du lykkes. F.eks. din forretningsmodel. Vi har mange års erfaring, og vi sætter alle vores faglige centre i spil for at hjælpe dig helt i mål. Hvis du er interesseret i at høre mere om vores iværksætterforløb, kan du ringe til Rune Rex på tlf. 72201153. Du kan også sende din ansøgning nu ved at hente følgende ansøgningsskema, udfylde det og sende det til Rune på rrx@teknologisk.dk. Derefter vil I senest efter 5 arbejdsdage få svar på, om I kan få et skræddersyet forløb hos os. Forløbet er gratis og inkluderer teknisk udvikling, rådgivning og sparring. Iværksætterforløbet hos Teknologisk Institut er finansieret af Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond.

Læs mere om forløbet her