Millionvis af bobler skrubber glassugerør rene

Rune  Rex

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 53.

Millionvis af bobler skrubber glassugerør rene

GlassugerørIværksættervirksomheden Wibe For Good ApS har udviklet et plug n’ play produkt, som hjælper restaurationsbranchen med at gøre bæredygtige genbrugelige sugerør rene og frie for bakterier.

Metoden bygger på ultralydsteknologi, hvor millioner af lydudviklede bobler skrubber rørene rene - både udvendigt og indvendigt. En ny EU-lovgivning, der forbyder engangsprodukter af plast, har sat ekstra skub i efterspørgslen hos en branche, der efterspørger effektive løsninger til tørstige gæster.

Prototype og bæredygtig forretningsmodel

”Ideen om vores sugerørsrenser startede oprindeligt, da jeg var på en rejse med min familie til Asien. Her oplevede jeg strande der var dækket af store mængder affald. Deriblandt en masse plastik sugerør. Det berørte mig meget, og jeg tænkte, at der måtte kunne laves en løsning på det problem. Jeg ville gøre op med engangsforbrug og startede med at kontakte forskellige restaurationer, som bruger mellem 50-300 sugerør om dagen. Papirsugerør var ikke en vej at gå. De går både i opløsning og smager af papir. Så glassugerør eller sugerør af stål kunne være løsningen, men de skal gøres rene og være fri for bakterier efter hvert brug. Her kommer opvaskemaskinen til kort, da den ikke rengør indvendig i sugerøret. Herfra gik min partner Jesper Gørløv Bugge og jeg i gang med at udvikle en løsning, som kan rengøre sugerørene ved hjælp af ultralydsteknologi. Vi fik udviklet en prototype af vores sugerørsrenser, men manglede input til en mere bæredygtig forrentningsmodel og ikke mindst en dokumentation på, at vores produkt virker efter hensigten ”, siger CEO og co-founder Kenneth Rueskov Møller. Mødet med Teknologisk Institut fik sat skub i den proces.

Dokumentation for rengøringsprocessen

”Vi har været meget glade for forløbet hos Teknologisk Institut. Vi haft en god dialog og lærerig proces. Forløbet har hjulpet os med at blive klarere på, hvordan vi gør vores produkt og løsning endnu grønnere og mere bæredygtig. Derudover har vi fået gennemført en bakterietest, der viser at vores rengøringsproces effektivt fjerner visuelt snavs samt bakterier. Vi har dermed fået dokumentation på, at den rengøringsproces, vi udsætter sugerørene for, fungerer perfekt”, siger Kenneth Rueskov Møller. Wibe For Good ApS kan nu koncentrere sig om at få deres ’ultrasonic straw cleaner’ helt færdig og gøre sig klar til efterspørgslen fra barer, restauranter og andre steder, hvor der anvendes sugerør til tørstige gæster, der ikke længere må drikke af engangsplastiksugerør.

Om forløbet med Iværksætterrådgivningen på Teknologisk Institut

Teknologisk Institut giver dig mulighed for at udvikle din virksomhed og produkt gennem målrettede sessions/workshops. Vi har ikke kun fokus på den teknologiske del. Vi giver dig også sparring på andre væsentlige parametre for at du lykkes. F.eks. din forretningsmodel. Vi har mange års erfaring, og vi sætter alle vores faglige centre i spil for at hjælpe dig helt i mål. Hvis du er interesseret i at høre mere om vores iværksætterforløb, kan du ringe til Rune Rex på tlf. 72201153. Du kan også sende din ansøgning nu ved at hente følgende ansøgningsskema, udfylde det og sende det til Rune på rrx@teknologisk.dk. Derefter vil I senest efter 5 arbejdsdage få svar på, om I kan få et skræddersyet forløb hos os. Forløbet er gratis og inkluderer teknisk udvikling, rådgivning og sparring. Iværksætterforløbet hos Teknologisk Institut er finansieret af Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond.

Læs mere om forløbet her