Bedre byggeplads – klimakrav og cirkulær økonomi

Martha Katrine Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 67.

Gult hegn foran byggeplads

Bedre byggeplads – klimakrav og cirkulær økonomi

Beskæftiger du dig med bæredygtighed i et større entreprenørfirma eller en mindre håndværksvirksomhed? Teknologisk Institut kan hjælpe dig og din virksomhed med at leve op til flere af kravene til byggepladsen.

Byggepladsen er nemlig for alvor kommet i fokus. Det handler både om klimapåvirkning fra nybyggeri og renovering, og om affaldsminimering, genbrug og genanvendelse fra nedrivninger.

Med de nye klimakrav i Bygningsreglementet i 2023 (BR23) er bygge- og anlægsbranchen blevet opmærksom på, at de enkelte led i livscyklussen har en betydning for byggeriets miljøaftryk. I 2025 opdateres Bygningsreglementet med flere klimakrav, og der er en forventning om, at byggepladsen i en eller anden udstrækning omfattes.

 

Hvad kan vi hjælpe med?

Teknologisk Institut kan hjælpe med de nødvendige beregninger, målinger og dokumentation i hele processen fra planlægning til opførelse, så jeres byggeplads lever op til kravene. Vi kan også hjælpe din organisation med at udforme handlingsplaner, der får dig i mål. Bæredygtighed på byggepladsen handler nemlig om mere end klimaudledning. Med en dybdegående forståelse af byggepladsen, kan vi bidrage til en bedre effekt af dine klimatiltag.

  • Hjælp og input til opfyldelse af kommende klimakrav til byggepladsen i BR
  • Kursus og skræddersyet forløb om bæredygtighed på byggepladsen - se aktuelle kurser her
  • LCA-beregninger og anden dokumentation af byggepladsens miljømæssige, økonomiske og sociale bæredygtighed
  • Bedre effekt af klimatiltag gennem adfærdsdesign
  • Hjælp til kravspecifikation i udbud om ressourceforbrug og dokumentation
  • Arbejdsmiljø på byggepladsen
  • Digitalisering, fx brug af digitale tvillinger til at nedbringe ressourceforbrug og emissioner på byggepladsen

Vil du være på forkant med de kommende krav eller måske bare have et overblik over dine muligheder her og nu? Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale om, hvordan vi hjælper dig i mål. 

 

Video: Undgå disse tre faldgruber, når du vil arbejde med bæredygtighed på byggepladsen

Skal du i gang med at planlægge og indrette byggepladsen, så den matcher tidens krav? Resultater inden for bæredygtighed kan være svære at opnå, hvis vi ikke samtidig skaber de nødvendige adfærdsændringer. Denne video hjælper dig med at huske tre faldgruber, som vi ofte havner i, når vi vil skabe forandring. Vi udbyder løbende kurser inden for bæredygtigt byggeri, blandt andet 1-dagskurset Bæredygtighed og adfærd på byggepladsen samt Introduktion til bæredygtighed og Materialer til et mere bæredygtigt byggeri. Du kan tage kurserne enkeltvis eller som en samlet pakke. 

 

 

Se også

Bæredygtigt byggeri

Miljøledelse og miljøkortlægning i byggeriet

LCA - Life Cycle Assessment