Fugtfølsomme gulvbelægninger på betongulve - Kunne man have undgået denne situation?

Tommy B. Jacobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 71.

Fugtfølsomme gulvbelægninger på betongulve - Kunne man have undgået denne situation?

Både og! Selv om gulvet oprindeligt har været projekteret til en anden gulvbelægning, fritager det ikke den projekterende for at vurdere gulvkonstruktionen på ny. Ved ombygninger, hvor der sker ændringer i brugen af lokaler og/eller skiftes gulvbelægningstype, skal der altid foretages en revurdering af gulvkonstruktionen. Her er det ikke altid nok at gennemgå tidligere tegninger af gulvopbygningen. Disse er sjældent detaljerede nok. En egentlig undersøgelse af gulvkonstruktionen må foretages, hvilket sjældent sker.

Generelt mener vi, at man kan sikre sig mod disse uventede situationer ved fra start at indlægge en dampbremse i konstruktionen.

Hvad er så årsagen til, at dette ikke bliver gjort? - når vi nu har så mange sager, hvor det går galt, og dampspærren ikke har været til stede.

Et gæt kunne være, at den projekterende ikke skelner mellem fugtpåvirkninger tilført via kapillarvandet og fugtpåvirkninger tilført som vanddampdiffusion.

Vanddampdiffusionen bliver ofte overset.

Fugtfølsom belægning med bule