Grøn Beton - Center for Grøn Beton

Lars Nyholm Thrane

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 15.

Grøn Beton - Center for Grøn Beton

Logo for Center for Grøn BetonI perioden 1998-2002 arbejdede en række førende virksomheder med at skabe ny viden om betoner og at udvikle teknologiske løsninger, så grønnere betoner kan finde anvendelse i moderne byggeri.

 

Det begyndte med en fælles udfordring: At give den danske cement- og betonindustri en international konkurrencefordel på baggrund af ny teknologi om mere miljørigtig betonproduktion og anvendelse.

Resultatet blev et 4-årigt projekt under overskriften Center for Ressourcebesparende Betonkonstruktioner - i daglig tale Center for Grøn Beton. Projektledelsen lå hos Teknologisk Institut, Beton.

Centret var finansieret af de deltagende parter samt Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Centrets samlede budget var på 22,5 mio. kr.

Baggrund
Beton anvendes i store mængder og er vel nok verdens vigtigste konstruktionsmateriale. Alene i Danmark bruges der årligt ca. 8 mio. ton beton (år 2000). Det svarer til 1,5 ton beton pr. indbygger. 
Den danske cement- og betonbranche har gjort en stor indsats for at nedsætte miljøbelastningen ved cement- og betonproduktion. Men fordi der bruges meget beton, er der god grund til at arbejde med at gøre betonkonstruktioner endnu grønnere.

Gron Beton ikon 150 x 150 pxl