Indgået partnerskab sætter fokus på sunde måltider til danskerne

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Indgået partnerskab sætter fokus på sunde måltider til danskerne

Teknologisk Institut er partner i Måltidspartnerskabet, som er et samarbejde mellem førende sundhedsorganisationer, faglige organisationer, myndigheder og private erhvervsorganisationer. Målet er at gøre det nemt for alle danskere at spise sundere og give lyst til at spise sundere måltider.

Fiberpølsen som business case. Sunde måltider på farten. ”Nøglehul” på erhvervsskolernes kantiner. Det er et udsnit af de projektinitiativer som det Måltidspartnerskab vil gennemføre.
Målet er at stimulere det sundere valg og fremme lighed i sundhed. DMRI, Teknologisk Institut,
vil bidrage med viden om kødets sundhed, måltidets sensoriske kvalitet samt forbrugeradfærd.

- DMRI, Teknologisk Institut, er verdens største og internationalt førende videncenter indenfor animalske fødevarer. Derfor ser vi Måltidspartnerskabet som en god mulighed for at bringe vores projektresultater ud over rampen i nye projektsamarbejder, som arbejder mod sunde og attraktive måltidsløsninger. Kød er en fødevaregruppe som for de flestes vedkommende indgår i de fleste måltider og til mange målgrupper, siger konsulent Ursula Kehlet, DMRI, Teknologisk Institut.

DMRI, Teknologisk Institut har blandt andet udviklet et sundt alternativ til en mindre sund fødevare i form af en velsmagende pølse – for eksempel til middagspølser - som indeholder kostfibre.
I Måltidspartnerskabet får DMRI mulighed for at bruge den som case til, hvordan man i praksis succesfuldt introducerer et sådant produkt på markedet.

Desuden arbejder DMRI for eksempel også med sunde pork nuggets som indeholder fibre, hvor forbrugerstudier skal undersøge om produkterne falder i god smag hos unge.

Måltidspartnerskabet tæller udover Teknologisk Institut partnere som COOP (tidligere FDB), De Samvirkende Købmænd, DI Fødevarer, FOA, Foreningen af kliniske diætister, Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen, HORESTA, Kost og Ernæringsforbundet, Landbrug & Fødevarer og Sundhedsstyrelsen.

Yderligere oplysninger
Centerchef Susanne Støier, DMRI, Teknologisk Institut, tlf. 7220 2684, mail: sst@teknologisk.dk.