Katalysatorer og funktionelle nanomaterialer

Christoffer Mølleskov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 55.

en kvinde bagfra og en mand med flot skæg fra siden af ved skærme i laboratoriet

Katalysatorer og funktionelle nanomaterialer

Vi hjælper dig fra katalyseudvikling til pilotproduktion og implementering af katalysatorer til brug i bl.a. elektrolyseanlæg, udstødningssystemer og brændselsceller.

En katalysator er en gruppe af materialer der får en kemisk reaktion, der ellers ville være alt for langsom i produktionsøjemed, til at forløbe hurtigere. Katalysatorer er involveret i 90% af alle kommercielt producerede kemiske produkter på et eller andet tidspunkt i fremstillingsprocessen, lige fra gødning til brændstoffer, samt forbrugerprodukter som møbler og fødevarer. Størrelsen af katalysatorerne har enorm betydning for de katalytiske egenskaber idet de katalytiske reaktioner typisk sker på overfladen af katalysatorerne.

Vores unikke kompetencer inden for fremstilling og produktion af nanokatalyse og -materialer bunder i vores patenterede flow produktionsmetode af suspenderede nanopartikler. Vi har med metoden opnået enestående materialeegenskaber, såsom nanopartikler med lille størrelsesfordeling, høj krystallinitet samt komplekse strukturer, herunder kerne-skal materialer, samt unikke katalytiske egenskaber. Metoden er desuden kompatibel med en stor mængde af metalsalte og muliggør fremstilling af både oxider, metal partikler og kombinationer heraf.

Vi arbejder med:

 • Elektrokatalyse til brændselsceller og elektrolyseanlæg
 • Nanokatalyse til udstødningssystemer, herunder diesel og benzin
 • Oxid og metal nanopartikler til f.eks. fotokatalyse og printet elektronik
 • Udvikling og konstruktion af reaktorer til nanopartikelproduktion

Vi kan hjælpe dig med at:

 • Komme fra idé til prototype og pilotproduktion
 • Identificere den optimale katalyseløsning til din problemstilling eller dit produkt
 • Udvikle og optimere specifikke katalysematerialer
 • Udvikle og validere nye katalysatorer til udstødningssystemer
 • Udvikle og validere nye katalysatorer til brændselsceller
 • Udarbejde totalløsninger, hvor katalyse indgår i slutproduktet
 • Karakterisere og validere nye nanokatalysatorer

Eksperter i fremstilling af katalysatorer og nanomaterialer

Vores kompetencer indenfor udvikling og fremstilling produktion af nanopartikler er opbygget gennem mange års arbejde og udvikling af vores patenterede produktionsmetode, der er kompatibel med en stor mængde af metalsalte samt solventer, surfaktanter, reduktanter og oxidanter. Denne metode har vist sig enormt alsidig, med mulighed for fremstilling af nanomaterialer til anvendelse inden for f.eks. brændselsceller, elektrolyseanlæg, udstødningssystemer og batterier. De fremstillede materialer dækker metal oxider, herunder washcoats, iltlagringsmaterialer, perovskitter og zeolitter, men også rene metal nanopartikler, såsom platin, palladium, iridium, ruthenium, guld, sølv, nikkel og kobber samt kombinationer heraf. 

Med vores kompetencer inden for fremstilling og udvikling af katalyse og nanomaterialer sikrer vi, at du vælger den rigtige katalyseløsning med effektiv ressourceudnyttelse samt at du får udviklet nanokatalysatorerne til dine produkter.

Flere muligheder for at samarbejde med os

Står du og mangler det nyeste indenfor katalysatorer, står vi klar til at hjælpe. Du kan f.eks. samarbejde med os i et udviklingsprojekt. Kontakt sektionsleder Christoffer Mølleskov, hvis du vil vide mere om nanokatalyse og dets anvendelser, på tlf.: 72 20 10 55 og mail: chm@teknologisk.dk

Udviklingsprojekter kan finansieres via Innovationsfonden, bl.a. gennem Innobooster eller Horizon2020 programmet. Innobooster tildeles små og mellemstore virksomheder, der har mulighed for at søge udviklingsstøtte.

Vi tror på, at de bedste løsninger skabes i samarbejde med virksomheder. Derfor hjælper vi dig gerne med at ansøge om finansiering til udviklingsprojektet.