Kongekrone tildelt laboratorie på Teknologisk Institut

Niels Thestrup Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 56.

Kongekrone tildelt laboratorie på Teknologisk Institut af DANAK

Kongekrone tildelt laboratorie på Teknologisk Institut

Som de første i Danmark har Teknologisk Instituts metrologilaboratorie fået tildelt kongekrone for sine akkrediterede koordinatmålemaskiner, som især servicerer medicinalindustrien.

Laboratorierne på Teknologisk Institut giver virksomheder adgang til udstyr og ekspertise, som ikke findes andre steder i landet.

– Målet er at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne gennem forskning og udvikling og på den måde sikre, at virksomhederne er parate til de teknologiske udfordringer, fremtiden bringer, fortæller Emil Meinild Christensen, forretningsleder på Teknologisk Institut.

Præcise målinger forebygger produktionsstop
I instituttets måle- og kalibreringslaboratorie hjælper vi blandt andet medicinalbranchen med at optimere og kvalitetssikre metal- og plastemner til produktionsudstyr og medical devices. I branchen stilles der høje krav til præcision, og der bliver ført streng kontrol.

– For en kunde, som skal starte en produktion op eller have kontrolleret emner, giver den gode og præcise måling med fuld dokumentation sikkerhed for, at emnerne overholder deres specifikationer. På den måde kan virksomhederne sikre, at deres produkter fungerer som tænkt og kan valideres, siger Emil Meinild Christensen.

Hædret med kongekrone
Laboratorierne på Teknologisk Institut bliver auditeret af eksterne myndigheder hver 18. måned. Til sidste audit blev metrologilaboratoriet anerkendt med kongekrone på alle CMM-koordinatmålemaskinerne i både Taastrup og Aarhus og samtidig som det første laboratorie i Danmark. Kongekronen blev tildelt, fordi alle CMM-målemaskinerne og specialisternes kompetencer inden for metrologi nu er akkrediteret af DANAK – Den Danske Akkrediteringsfond.

– Vi er stolte af at få bevis på, at vores udstyr og ekspertise er i verdensklasse. En præcis og troværdig måling er afgørende for en problemfri drift, da selv de mindste fejl i produktionen kan føre til produktionsstop og dermed tab af omsætning, siger Emil Meinild Christensen.