3 gode råd til at undgå negative konsekvenser i skiftet fra specialist til leder

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få 3 gode råd til skiftet fra specialist til leder

3 gode råd til at undgå negative konsekvenser i skiftet fra specialist til leder

2 min.

Skiftet fra specialist til leder er en stor omvæltning og kan bedre sammenlignes med et karriereskift end en forfremmelse. Få her 3 gode råd til at undgå negative konsekvenser i skiftet fra specialist til leder:

1. Få den rette træning og vejledning

Store professionelle virksomheder som IBM og GE sørger for at medarbejdere, der overgår et skift til en lederrolle, får den rette træning og vejledning de første 2 måneder i den nye rolle, og det har dokumenteret effekt. Det er et helt nyt mindset man skal indstille sig på, og det kræver træning.

2. Find balancen mellem at bevare din objektivitet og undgå ensomhed

Mange ledere føler sig ensomme i deres nye rolle, da det kan være svært at vurdere, hvor tæt du må være på dine medarbejdere. Hvis du er for tæt på dem, kan det påvirke din objektivitet som leder. Hvis du ikke er tæt nok på dem, så vil du ikke få nok feedback, vigtige informationer kan gå tabt og du vil dermed ikke kende dem godt nok til at kunne lede dem ordentligt. Du skal altså være tæt på dine medarbejdere men ikke så tæt, at det skader din evne til at handle objektivt.

3. Undgå stress blandt dine medarbejdere såvel som hos dig selv

Et af de vigtigste råd til at undgå stress, både hos dig selv som leder men også blandt dine medarbejdere, er at have de helt rigtige medarbejdere ansat. Med de rigtige medarbejdere på teamet, undgår du at skulle kontrollere eller lave deres arbejde for dem og du får mere tid til at fokusere på dit eget arbejde. Med middelmådige medarbejdere, skaber du middelmådige resultater, det er derfor vigtigt at overveje hvem du har med på dit medarbejderteam.

Vil du sikre en vellykket overgang fra specialist til leder? Læs mere om mulighederne for efteruddannelse:

De gode råd er oversat fra Paul Evans tidligere artikel ”Evans om skiftet fra specialist til leder” til Teknologisk Instituts nyhedsbrev Lederupdate.