Kurser

Leder, men ikke chef

Få ny viden og redskaber til at håndtere de udfordringer, rollen som leder, uden formelt at være chef, byder på. Dette kursus giver dig indblik i, hvordan du skaber balance mellem at være leder, medarbejder og kollega. Du får også styrket dit netværk til andre ledere i samme position.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 200 besvarelser

Find vej i grænselandet mellem chef og medarbejder

At være leder uden formelt at være chef byder på mange muligheder og udfordringer. Som uformel leder kan det være svært at finde balancen mellem krav og forventninger til din rolle som leder. Du skal skabe de rette rammer for dine medarbejdere, så I sammen kan skabe resultater og sikre et godt arbejdsklima – det fokuserer dette kursus på.

Et overraskende godt kursus som gav mig en hel masse input - også meget, som jeg ikke vidste, at jeg manglede.
- Hans-Henrik Røhling, MT Højgaard

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, der fungerer i rollen som leder. Du er specialist, seniorkonsulent, projektleder eller har på anden måde en lederrolle uden formelt at være chef. Måske har der været brug for, at du som erfaren medarbejder påtager dig ledelsesopgaver. Måske er du arbejdsleder, gruppeleder, teamleder eller på anden måde ansvarlig for en funktion, projektgruppe, enhed eller team i din organisation.

Udbytte

 • Inspiration og værktøjer til rollen som uformel leder
 • Hvordan du leder uden at være formel leder
 • Hvordan du fungerer som autentisk leder
 • At udforme dine budskaber, så du bliver hørt
 • At skabe tillid og troværdighed som ”ikke-chef”
 • At skabe rammer for velfungerende teams
 • At motivere dig selv og dine medarbejdere
 • Redskaber til at håndtere de psykologiske udfordringer din position kan medføre
 • Nøglen til dit personlige lederskab
Rigtig god underviser med utrolig ekspertise og overskud til at formidle.
Julian Gram Johansen, Governance System specialist. Maersk Supply Service A/S

Indhold

 • 4D profilen - kend din og dit teams persontype og styrk samarbejdet
 • Psykologisk Kapital som resultatskaber
 • Sæt fokus på egne og andres styrker gennem personanalyse
 • Forandringsreaktioner og de grundlæggende behov
 • Kommunikationsværktøjer
 • Teamudvikling og samarbejdsdynamikker
 • Dilemmadiskussioner
   
 

Form

Kurset tager udgangspunkt i deltagernes egen hverdag og erfaringer. Der veksles mellem teori, gruppeøvelser og personlig feedback. Der bliver taget udgangspunkt i egne udfordringer for at sikre det optimale udbytte i forhold til din organisatoriske virkelighed. Kurset forudsætter aktiv deltagelse. Du vil blive bedt om at udfylde en VIA strength test inden kursusstart.

Ca. 2 uger før kursus start får du tilsendt og adgang til video optagelser med en gennemgang af de fire persontypeprofiler. Det er vigtigt at du ser videoerne inden kurset, da vi bygger videre på det på selve kurset. Du vil også modtage et link til en persontypetest, som du er velkommen til at tage inden kurset.
 

Henrik er en fantastisk og levende underviser. Jeg kan slet ikke få armene ned. Han brænder for det han laver, og det smitter i den grad af på hans omgivelser.
- Birthe Marie Thomsen, Jobcenter Kolding.

Underviser på Sjælland

Henrik Leslye - NEW
Henrik er Erhvervspsykolog, cand. psych., foredragsholder, underviser og strategisk rådgiver, med stor erfaring i at holde alle former for kurser.Henriks specialer ligger inden for positiv organisationspsykologi, ledelsesudvikling, teamsamarbejde og kommunikation. Han er kendt som en engageret og humoristisk formidler, med en direkte facon. Du får den nyeste viden inden for feltet, masser af inspiration og en lang række konkrete værktøjer. Og blot fordi der er videnskabelig forskning bag, behøver det jo ikke være en videnskab at bruge.

Underviser i Jylland

Sagar Constantin 2021

Sagar er erhvervspsykologisk rådgiver, forfatter og certificeret konfliktcoach, med stor erfaring i at holde alle former for kurser. Derudover har Sagar over 18 års erfaring som underviser, og har speciale i personlig udvikling, kommunikation, forandringsledelse og motivation. Hun er forfatter til seks bøger, hvor den seneste “Klog på forandring” stiller skarpt på de menneskelige udfordringer omkring forandringer. Hendes fokus er på, hvordan vi kan blive endnu bedre til det vi gør, uanset og vi er leder eller medarbejder, ved at kende os selv bedre. Med fokus på hjernen, positiv psykologi og bevidsthed skaber hun en større forståelse for de mekanismer, der er styrende i os mennesker. Sagar har en evne til at formidle selv komplekst stof i øjenhøjde, med stor passion og smittende energi.

Se også vores øvrige kurser som Ny i lederrollen.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på