5 egenskaber der kendetegner en god leder

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få 5 råd til at  blive en bedre leder gennem læring

5 egenskaber der kendetegner en god leder

2 min.

At være leder er mange ting, og at være en god leder er ikke en selvfølge for alle. Derfor kan du her læse om 5 kendetegn ved en god leder - om du enten selv er leder, eller arbejder tæt op af en. 

Professor Paul Evens siger: "In the fast changing world of today, it may make more sense to say that leadership is not learned but rather that it is learning” (Paul Evens, professor, INSEAD).

Der er mange kvaliteter, der er vigtige for et godt lederskab! Der er dog én, der ofte bliver glemt; nemlig evnen til at lære. I forhold til læring, hvad er det så, der adskiller gode ledere fra de mindre gode? Ifølge Paul Evans adskiller gode ledere sig ved fem adfærdsmønstre. 

Den gode leder kendetegnes ved: 

Den gode leder

 

En god leder kan selvfølgelig også have mange andre kendetegn, såsom forståelse overfor andre medarbejderes behov og situationer. Dog er de 5 ovennævnte kendetegn de 5 mest gængse: Gode til at tilpasse sig kulturelle og situationelle forskelle, indsigtsfulde – de har evnen til at se tingene fra nye vinkler, aktivt søgende efter feedback fra andre, at være i stand til at lære af fejl, og rette op på mangler og er åben for kritik fra andre - også medarbejdere under lederen. 

Vil du vide mere?

Vil du lære mere om ledelse, kan du læse mere om vores forskellige kurser inden for ledelse, bl.a.

Kilde: Paul Evens, professor, INSEAD​