Coach - Hvad er coaching?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

coaching

Coach - Hvad er coaching?

3 min.

Coaching handler om at få eller give støtte og rådgivning, samt at få hjælp til at opnå de mål, du selv eller andre drømmer om. Men du behøver ikke være coach for at få gavn af coaching som metode. Læs med, når vi gennemgår nogle af de muligheder coaching åbner op for. 

Det kan altså enten være noget du får eller noget du giver til andre. Det gøres gerne gennem dialog, hvor man både kan tale om nutidige og fremtidige mål og ønsker. Hensigten med coaching er at udvikle potentialer og kompetencer, samt at identificere og bryde de barrierer eller hæmmende overbevisninger, der ligger i vejen for at nå et mål.

Alle typer af coaching handler i høj grad om at få større indblik i tanker, følelser, behov og endnu ikke udfoldede ressourcer og egne muligheder.  

Coaching består ofte også af at indse eller få andre til at indse det potentiale, man allerede besidder og styrke troen på sig selv. Det kan også være en måde at få selvindsigt på.

Coaching opfattes ofte som en metode til at bryde negative vaner og tankemønstre, så det ikke er en forhindring for de ting, man selv eller andre gerne vil opnå. Det er altså langt hen ad vejen en form for ”mønsterbrydning”, som ofte kan brydes gennem handlingsplaner.

Derfor kan coaching altså både være gavnligt i dit privatliv, men det kan også have store fordele som et fagligt redskab til at skabe bedre samarbejde og til at nå målsætninger.

Hvad kan coaching bruges til?

Du kan bruge coaching til rigtig mange områder og emner, alt efter din situation og hvad du ønsker at få ud af det.

Coaching kan f.eks. gives eller fås ved ønske om:

  • At afklare egne mål
  • Afklaring af personlige værdier
  • At kunne gå fra idé til handling
  • At løse en konfliktsituation
  • Bedre samarbejde
  • Mere motivation
  • Bedre kommunikation
  • Karriereudvikling.

Ovenstående er ofte udfordringer, der kommer i vejen for selvudvikling og drømme. Her kan du få eller give coaching til at løse problematikker, og nå de mål man gerne vil.

Hvornår kan du selv bruge en coach?

Du kan selv bruge en coach, hvis du har en udfordring, du gerne vil løse, noget du gerne vil forbedre, eller en drøm du gerne vil opnå.

Selvom venner, familie, kærester osv. ofte kan snakke med dig om dine udfordringer eller drømme, kan det være meget mere brugbart at tale med en som ikke kender dig personligt.

Ved at bruge en coach får man en professionel sparringspartner.

Lær at coache professionelt 

Hvis du ønsker at coache andre, kan du starte med at tage på et coaching kursus. Her får du styr på din coachrolle og lærer de basale teknikker i metoden f.eks. spørgeteknik.

Med et coach kursus får du teoretiske og praktiske erfaringer med coachrollen, som du kan bruge i din karriere.

Du kan også tage coaching kurser specifikt til f.eks. ledelse

Vil du vide mere?

Se vores udvalg af coaching kurser herunder:

Kilde: Altomledelse.dk