Kurser

Formidling for specialister

Når du som specialist vil ramme plet med din mundtlige formidling, kan det være en udfordring at prioritere og tilpasse kommunikationen til målgruppen – uden at gå på kompromis med fagligheden. På dette kursus får du de nødvendige redskaber der tilpasser din kommunikation.

Evaluering

3stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 43 besvarelser

Få budskabet tydeligt frem – trods kompleksitet

Det kan ofte være en udfordring at formidle et svært tilgængeligt materiale på en hensigtsmæssig måde. Ledelsen vil kun have de skarpe konklusioner, mens resten af specialistgruppen vil have detaljerne og forbeholdene. Det kræver træning at tilpasse sin kommunikation til en sammensat målgruppe, der måske ikke ligger inde med samme viden som dig selv. Nogle gange er det budskabet, der skal justeres. Nogle gange skal der udvælges benhårdt i materialet. Andre gange er det formen, der skal tilpasses. Vi arbejder med at skabe gennemslagskraft i din kommunikation uden at fjerne fokus fra det vigtige: indhold.

På kurset arbejder vi med dit fundament for formidlingen, og hvordan du kan tilpasse tung data til en konkret modtager, der skal flyttes eller forstå – hvad enten det drejer sig om afgørende produktionsoptimeringer, indførelsen af det nye it-system eller nye forskningsresultater.

Stor ros til underviser for at inddrage alle - lytte til alle, gøre det vedkommende for alle, samt at sørge for at alle hele tiden var med.
- Mette Leth Schousboe, Novo Nordisk

Deltagerprofil

Kurset er målrettet ingeniører, jurister, advokater, finansanalytikere og andre, som beskæftiger sig med højtspecialiserede og tekniske emner.

Udbytte

På kurset får du redskaber til at:

  • Sikre dig, at modtageren har forstået din pointe
  • Gøre dit oplæg relevant for modtageren
  • Kende dine faldgruber, når du formidler din specialistviden

Indhold

  • Forstå din modtager
  • Skær ind til benet af dit oplæg – lær at tøjle detaljerne
  • Tilpas mængden af information til modtageren
  • Find balancen i forholdet mellem din modtagers behov og dit indhold
  • Brug af fagudtryk, eksempler og statistik
  • Forskelle på mundtlig og skriftlig formidling


Form

Kurset veksler mellem oplæg, dialog og øvelser. Du får træning i at tilpasse og målrette din formidling til din målgruppe, og du får konstruktiv feedback fra meddeltagere og underviseren.

Undervisere


Marianne Løwe - Underviserbillede
Sjælland: Marianne er senior partner og erhvervspsykolog med mange års erfaring i ledertræning, samarbejdsprocesser og har arbejdet med specialist- og lederudvikling i private og offentlige virksomheder, udvikler og underviser på flere kurser på Teknologisk Institut. Marianne har været chef gennem mange år af flere omgange og vist virkningsfulde resultater med at udvikle ledere og medarbejdere på alle styringsniveauer. Hun beskrives af tidligere deltagere som nærværende, engageret og tør give feedback, være rådgivende og formår skære emnerne ind til benet, så netop du kan omsætte tingene direkte i din ledelsespraksis.

Underviser Mette Bugge
Jylland: Mette er uddannet Human Ressource Manager og har gennem de sidste 15 år arbejdet med udvikling af ledere og medarbejdere i både offentlige og private virksomheder. Hendes kernekompetencer ligger inden for effektivitet, kommunikation og ledelse. Som underviser er Mette engageret og levende. Hun er god til, at skabe den kobling mellem teori og praksis, som gør det muligt for den enkelte at omsætte mål og ønsker til konkret adfærd og handling i hverdagen.

Læs mere om vores øvrige kurser i kommunikation og samarbejde

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på