Kurser

1 dags kursus

Formidling for specialister

3. marts 2022 Taastrup
5. maj 2022 Aarhus
24. august 2022 Taastrup
16. november 2022 Taastrup
DKK  4.999
ekskl. moms
Nr. 86127 A
3,7
Meget godt
22 anmeldelser

Når du som specialist vil ramme plet med din mundtlige formidling, kan det være en udfordring at prioritere og tilpasse kommunikationen til målgruppen – uden at gå på kompromis med fagligheden. På dette kursus får du de nødvendige redskaber, der tilpasser din kommunikation.

Få budskabet tydeligt frem – trods kompleksitet

Det kan ofte være en udfordring at formidle et svært tilgængeligt materiale på en hensigtsmæssig måde. Ledelsen vil kun have de skarpe konklusioner, mens resten af specialistgruppen vil have detaljerne og forbeholdene. Det kræver træning at tilpasse sin kommunikation til en sammensat målgruppe, der måske ikke ligger inde med samme viden som dig selv. Nogle gange er det budskabet, der skal justeres. Nogle gange skal der udvælges benhårdt i materialet. Andre gange er det formen, der skal tilpasses. Vi arbejder med at skabe gennemslagskraft i din kommunikation uden at fjerne fokus fra det vigtige: indhold.

På kurset arbejder vi med dit fundament for formidlingen, og hvordan du kan tilpasse tung data til en konkret modtager, der skal flyttes eller forstå – hvad enten det drejer sig om afgørende produktionsoptimeringer, indførelsen af det nye it-system eller nye forskningsresultater.

Deltagerprofil

Kurset er målrettet ingeniører, jurister, advokater, finansanalytikere og andre, som beskæftiger sig med højtspecialiserede og tekniske emner.

 

Udbytte

  • Få redskaberne til at sikre dig, at modtageren har forstået din pointe
  • Få evnerne til at gøre dit oplæg relevant for modtageren
  • Lær at kende dine faldgruber, når du formidler din specialistviden

Indhold

  • Forstå din modtager

  • Skær ind til benet af dit oplæg – lær at tøjle detaljerne

  • Tilpas mængden af information til modtageren

  • Find balancen i forholdet mellem din modtagers behov og dit indhold

  • Brug af fagudtryk, eksempler og statistik

  • Forskelle på mundtlig og skriftlig formidling

Anmeldelser af Formidling for specialister

3,7
 
Meget godt Baseret på 22 anmeldelser
Fremragende
Meget godt
Udmærket
Mindre godt
Ikke godt
Stor ros til underviser for at inddrage alle - lytte til alle, gøre det vedkommende for alle, samt at sørge for at alle hele tiden var med.
 - Mette Leth Schousboe Novo Nordisk

Form

Kurset veksler mellem oplæg, dialog og øvelser. Du får træning i at tilpasse og målrette din formidling til din målgruppe, og du får konstruktiv feedback fra meddeltagere og underviseren.

Læs mere om vores øvrige kurser i kommunikation og samarbejde

23177
24482
Underviser

Marianne Løwe

Marianne er senior partner og erhvervspsykolog med mange års erfaring i ledertræning og samarbejdsprocesser. Hun har været chef gennem mange år og har vist virkningsfulde resultater med at udvikle ledere og medarbejdere på alle styringsniveauer. Hun beskrives af tidligere deltagere som nærværende, engageret, rådgivende og god til at give feedback og skære ind til benet, så du kan omsætte tingene direkte i din ledelsespraksis.

Underviser

Mette Bugge

Mette er uddannet Human Ressource Manager og har gennem de sidste 15 år arbejdet med udvikling af ledere og medarbejdere i både offentlige og private virksomheder. Hendes kernekompetencer ligger inden for effektivitet, kommunikation og ledelse. Som underviser er Mette engageret og levende. Hun er god til, at skabe den kobling mellem teori og praksis, som gør det muligt for den enkelte at omsætte mål og ønsker til konkret adfærd og handling i hverdagen.

Vælg dato

Taastrup
3. marts 2022
Aarhus
5. maj 2022
Taastrup
24. august 2022
Taastrup
16. november 2022
Taastrup
8. marts 2023

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk