Kurser

Grafisk facilitering - grundlæggende tegneteknik

Grafisk facilitering er et effektivt værktøj til at skabe fælles forståelse ved at forenkle kompliceret indhold til et sprog, alle forstår. Lær, hvordan du enkelt kan visualisere ideer og brainstorms med tegninger, og få mulighed for at lave dit eget ikon-bibliotek tilpasset din arbejdssituation og virksomhed.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 88 besvarelser

Lær at lave enkle tegninger og plancher

Du kommer til at lære grundelementerne i grafisk facilitering og vil efter kurset på få minutter kunne tegne brugbare og illustrative plancher fx dagsordner, ideer, opsummeringer mm. Alle kan tegne, selvom du ikke selv tror det.

På kurset modtager du bogen Grafisk facilitering - når ord og billeder mødes.

Dagen fløj afsted og jeg var helt opslugt af at finde mit indre, kreative jeg frem. Glæder mig til første gang, hvor jeg kan bruge mine nyerhvervede evner og imponere mine kolleger. - Lene Vadgaard Jørgensen. KMD A/S.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til alle, der holder møder med kunder, kolleger eller samarbejdspartnere, og som ønsker at visualisere budskaber og indhold med grafisk facilitering.

Udbytte

 • At kunne formidle et stof og understøtte pointer med både tekst og tegninger
 • At tegne og skrive overskuelige og iøjnefaldende plancher
 • Tips og tricks til gode plancher
 • At tænke i billeder – og formidle et stof hurtigt og effektivt
 • Egen ikon-bibliotek med de vigtigste ikoner

Et fantastisk inspirerende kursus, leveret på en let og legende måde.
- Birgitte Børner Thorø-Hansen, NETS Denmark A/S

Indhold

 • Hvad er grafisk facilitering?
 • Den professionelle værktøjskasse til grafisk facilitering
 • Grundlæggende færdigheder: mennesker, steder, tanker, tale og processer
 • Tegneteknik og farvelægning
 • Teknikker til at tegne og skrive hurtigt
 • Anvendelser af grafisk facilitering – muligheder i din egen praksis

 

Form

Grafisk facilitering bog: Når ord og billeder mødesKurset er en sjov og engagerende dag. Efter introduktion og præsentation tegner du non stop hele dagen og går derfra med din egen skridt-for-skridt-manual til grafisk facilitering, udgjort af dine egne tegninger. Tegneøvelserne veksler undervejs og på dynamisk vis gives løbende feedback, så alle deltagere lærer at se, hvilke fif, der giver det bedste resultat.

Som deltager modtager du en startpakke bestående af:
1 sort outliner-tusch (Neuland Outliner No.One)
1 skygge-tusch (Marker No.One)
Pastel farvekridt
Blyant

Undervisere

 .l
Hanne har mange års erfaring med at undervise i grafisk facilitering og udfører grafisk-recording opgaver, og bruger det grafiske udtryk i sit daglige konsulentarbejde. Hanne er en inspirerende underviser med stort kendskab til forskellige organisationers vilkår og forhold, og kan derfor sætte sig ind i deltagernes individuelle behov for at arbejde med grafisk facilitering i egen arbejdssammenhæng. Hanne er medforfatter til bogen "Grafisk Facilitering" (Dansk Psykologisk Forlag, 2016).

mæl
Ida er en inspirerende underviser i grafisk facilitering. Hun har mange års erfaring med at arbejde med strategi, processer og forandringsledelse i en lang række organisationer og har stort kendskab til forskellige faciliterings- og undervisningssituationer, team- og samarbejdsprocesser. Hun anvender selv grafisk facilitering i sit arbejde. Hun er medforfatter til bogen: Grafisk facilitering – når ord og billeder mødes. Hun er uddannet kaospilot og har en M.Sc i ledelse.

Se vores øvrige kurser i Facilitering og undervisningsteknik

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på