Kurser

Billede der illustrerer kurset

Kurser i facilitering og undervisningsteknik

Tag på kursus hos Teknologisk Institut og styrk dine evner inden for facilitering og undervisningsteknik. Vi har kurser til dig, hvad enten du er underviser, facilitator, mødeleder eller mentor.

Vi tilbyder kurser inden for bl.a. grafisk facilitering, visuel konceptudvikling og effektiv IT-support.

På kurserne har du mulighed for bl.a. at lære at sammensætte og designe en workshop, at planlægge fleksibel undervisning og skabe effektive e-learningskurser.

Du bliver klædt på til at planlægge og facilitere dynamiske og motiverende møder.

Læs mere
Filtrér kurser 
Filtrér
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   Ingen kurser opfylder dine filtre

   Men vi har 54 andre kurser inden for Facilitering og undervisningsteknik .

   Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

   Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

   Indtast venligst et validt navn
   Tilmelder nyhedsbrev
   Tak for din tilmelding
   Teknisk fejl

   Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk

   Mere om facilitering

   At facilitere handler om at gennemføre og afvikle arbejdsprocesser så effektivt som muligt. Redskabet kan bruges til at skabe meningsfulde og engagerede processer med henblik på at øge effektiviteten samt motivationen blandt medarbejdere. På den måde udnyttes ressourcer og energi optimalt. Dette gælder især inden for mødeledelse, hvor der ofte kan opstå spildtid.

   Når det handler om facilitering, findes der seks forskellige parametre, du har mulighed for at skrue på:

   • Struktur
   • Hastighed
   • Interaktion
   • Fokus
   • Behov
   • Kontrol

   Hver af disse parametre kan styres ved at skrue op eller ned for det enkle parameter. Eksempelvis skelnes der mellem ekstremt struktureret til en meget løs struktur. Hvordan der skal skrues på de enkelte parametre afhænger i høj grad af formålet med processen.

   Effektiv mødeledelse

   Vi lever i et videnssamfund, hvor ledere gerne vil høre, hvad deres medarbejdere mener og gør sig af tanker. Vi holder derfor rigtig ofte mange møder. En slap mødeledelse kan føre til uengagerede og passive deltagere. For at undgå dette, er det vigtigt, at hele organisationen er klædt på til at planlægge og facilitere effektive møder.

   Grafisk facilitering

   En yderst håndgribelig indgangsvinkel til at effektivisere mødeledelse og forbedre mødekulturen i din virksomhed, er at anvende grafisk facilitering. De fleste husker bedre billeder end ord og anvendelsen af grafiske elementer, som faciliteringsværktøj kan være gavnligt. Eksempelvis hvis du skal illustrere et længerevarende forløb for dine medarbejdere. Fordelen ved metoden er, at den kan anvendes både før, under og efter mødet eller processen.

    

   Den gode facilitator

   Som facilitator eller mødeleder er det dit ansvar at sikre, at alle deltagere kommer godt igennem et møde, og at det ender ud i resultater. For at de andre deltagere til møde kan koncentrere sig om deres egen rolle, kræver det, at du træder i karakter og formår at udvise gennemslagskraft. Som deltager på et møde er det nemlig en befrielse, hvis mødelederen formår at melde klart ud og påtage sig rollen.

   Med et kursus hos Teknologisk Institut bliver du i stand til at skabe og lede en værdiskabende faciliteringsproces med både involvering, læring og energi.