Har du styr på årsafslutningen? Få 3 hurtige tips

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Har du styr på årsafslutningen?

Har du styr på årsafslutningen? Få 3 hurtige tips

2 min.

I starten af det kommende år skal virksomhedens resultater opgøres, og der skal senere også udarbejdes en årsrapport. Den sidste del af årets bogføring er altså vigtig at få på plads, og der er nogle elementer, der er værd at overveje, når regnskabet skal laves. Her får du 3 hurtige tips til årsafslutningen

1. Hvad skal du huske?

Alt efter hvilken type af virksomhed, der skal laves årsafslutning for, er det meget forskelligt, hvordan det skal udarbejdes. Dog er der nogle ærgerlige fejl, der let kan undgås som typisk gælder for mange typer af virksomheder. Selvom du kan bruge meget fra sidste års bogføringsperiode, er det vigtigt at huske, at lovgivningen og kravene løbende kan ændre sig. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på hvilke forandringer, der har været og også om der kan være fejl i sidste års regnskab. Regnskabsposter som egenkapital, likvider, bankgæld og løn er essentielle at have styr på.

2. Undgå disse fejl

En typisk fejl mange laver er omkring moms. Du skal huske ikke blot at afstemme den indeværende momsperiode eller årets moms, men også den skyldte moms ved årets begyndelse og den, der er kommet igennem året.

3. Husk deadlines

Husk at få regnskabet færdig og få indberettet skatten i tide. Disse datoer er en god idé at tjekke og skrive ned. På den måde slipper du for renter og gebyrer samt sparer tid.

Vil du vide mere?

Hvis du ikke føler dig helt klædt på til at varetage årsafslutningen, kan du tilegne dig den nødvendige viden og de rette kompetencer med et kursus. Selvom du ikke er revisor eller bogholder kan du gøre en del selv, hvilket kan skabe mere overblik og effektivitet. Teknologisk Institut udbyder en lang række kurser i økonomi og regnskab på alle niveauer. Få for eksempel inspiration og færdigheder med følgende kurser: