Hvad er Business Intelligence (BI)?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

BI

Hvad er Business Intelligence (BI)?

5 min.

Store mængder af data kan ofte virke uoverskuelige, og det kan være svært at vide, hvordan du præcis skal håndtere dem. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du med Business Intelligence (BI) kan undgå, at relevante data går i glemmebogen, så du kan drage optimal nytte af dem.

Vidste du, at Business Intelligence-værktøjer kan give din virksomhed indsigt i vigtige data og informationer, som I ikke har kendt til før? Jo, den er god nok. BI kan nemlig forvandle store mængder af data til brugbar information om din virksomhed. 

Helt konkret er BI en samling af metoder, strategier og eventuelle softwareløsninger, der giver dig værdifuld indsigt i din virksomheds data. På den måde får du udnyttet det fulde potentiale i dit data, så du kan træffe vigtige beslutninger på et solidt og informeret datagrundlag.  


Data giver værdi til din virksomhed – på flere niveauer

Gennem BI får du dybdegående indblik i din virksomheds data, så du kan skabe værdi på forskellige niveauer – strategisk, operationelt og taktisk. 

På det operationelle niveau arbejder du med at overvåge og styre dag-til-dag-aktiviteter. Dette omhandler både produktion, logistik og salg. Det vil sige, at du bliver i stand til at få øje på og løse problemer i realtid som fx forsinkelser eller overskridelser af budgetter. 

På det taktiske niveau arbejder du med at analysere historiske data, som gør, at du får rig mulighed for at identificere og reagere på muligheder i markedet.

På det strategiske niveau hjælper du med at formidle de vigtigste informationer videre til det højeste niveau i virksomheden. Både ledere og beslutningstagere får adgang til det nyeste data, som kan tages i brug, når der skal udvikles nye strategier. Her kan du få øje på langsigtede mønstre og tendenser, som kan være altafgørende for at præge din virksomheds fremtidige succes. 

Billede af en trekantsfigur, der beskriver de forskellige niveauer, nemlig strategisk, taktisk og operationelt niveau.

Derfor skal du i gang med Business Intelligence 

Mængden af data stiger hver dag, hver uge og hver måned. Mange virksomheder gør allerede brug af BI-værktøjer på daglig basis, men skal du være den næste? Der findes nemlig mange gode grunde til, hvorfor I skal begynde jeres BI-rejse netop nu. 

  • Udnyt potentialet i dit data​

Selvom du ikke bemærker det, kan der ligge mange mønstre og tendenser skjult i data, som du ikke drager nytte af, men det behøver du ikke at bekymre dig om med Business Intelligence. 

Værktøjerne giver dig nemlig stort overblik over jeres data og er med til at øge forståelsen af jeres kunder, markeder, konkurrenter og interne processer. Denne information kan du bruge til at udvikle og implementere en effektiv strategi for jeres forretning.

  • Kvalificér dine beslutninger

Prøv at forestille dig, at du skal tage en beslutning, der er afgørende for virksomhedens vækst. Vil du så helst gøre det, imens du har de nyeste informationer til rådighed eller foruden? 

De fleste ville sandsynligvis vælge at gøre det med en masse information i bagagen for at skabe de bedste forudsætninger for en god beslutning. Her er Business Intelligence et godt redskab, fordi det giver dig et solidt overblik over jeres data, som skaber et stærkt grundlag til at træffe kvalificerede, strategiske beslutninger.

  • Effektivisering og bedre kontrol over økonomi

BI-værktøjerne gør det muligt for dig at automatisere nogle af de opgaver, der oprindeligt var tidskrævende. Eksempelvis kan du opbygge automatiserede rapporteringsprocesser. I takt med at du sparer dyrebare procenter på tidskontoen, så mindsker du også omfanget af de manuelle fejl, der før fandt sted. 

BI kan også hjælpe din virksomhed med at overvåge dens økonomi og performance, så du herudfra er i stand til at træffe valg og igangsætte handling for at forbedre resultaterne.

  • Stå stærkere i konkurrencen 

Med BI får du chancen for at reagere hurtigt, når der sker ændringer i markedet, som kræver, at du skal træffe beslutninger. Det gør, at du nemmere kan følge med i konkurrencen og fastholde en stigende omsætning og stærk driftseffektivitet. Forskellen er, at du ikke tager beslutninger baseret på gætteri, men i stedet på baggrund af informationsrig data. 


Vil du vide mere?

Hvis du er blevet nysgerrig på Business Intelligence, kan du se vores udpluk af kurser her: 

Kilder til indhold:

  • InfoSuite.dk
  • Capana.dk
  • Kapacity.dk