Hvad er Business Intelligence (BI)?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

BI

Hvad er Business Intelligence (BI)?

3 min.

Business Intelligence, også kendt under forkortelsen BI, er en datametode og softwareløsning, der kan bruges som et effektivt værktøj i behandlingen af data.

Metoden bruges ofte til at skabe overblik over data, så man kan anvende og analysere datamængder på tværs af flere forskellige slags databaser og apps.

Et Business Intelligence-program trækker data ud af et eller flere kildesystemer, omdanner det til noget overskueligt, og indsætter dem i en ny database eller struktur, som er lettere for slutbrugerne. 

BI (Business Intelligence) er altså en ideel måde at sammenligne data på, og kan derfor anvendes inden for en bred række af områder – f.eks. økonomi, produkter, kundesystemer, varer osv.

Ved hjælp af business intelligence kan man automatisere sammenligning og overblik over forskellige kilder af data, og man kan nemt udarbejde f.eks. grupperinger, statistik, rapportering, lave dashboards til deling og distribuering mm., hvilket man f.eks. kan gøre med programmet Power BI

Med BI kan man også gennemgå data fra forskellige datakilder, både relationelle og ikke-relationelle data, samt lære implementering af sikkerhedsstandarder og -politikker på tværs.

Dermed bliver behandlingen så nem som mulig, og BI er altså en hjælpende hånd i arbejdet med data. 

Bliv endnu klogere på Business Intelligence 

Data kan give værdi

BI (Business Intelligence) kan være en måde at optimere virksomheden, da datametoden kan give et dybdegående indblik, hvilket kan omdannes til konkret værdi. En værdi som kan udnyttes på mange områder. 

Det kan både være på niveauerne:

BI

Det kan eksempelvis komme til syne ved at kigge på historisk data fra virksomheden, og dermed tage beslutninger på baggrund af, hvor man skal gøre indsatser og forbedringer i fremtiden. Eksempelvis om et produkt har omsat i en bestemt periode, og om man fortsat skal sælge produktet. 

BI er altså på mange måder et effektivt værktøj i behandlingen af data, og rigtig mange virksomheder kan optimere deres databehandling ved hjælp af business intelligence.

Man opdeler typisk dem, der har behov for Business Intelligence, efter om det er: ledelse, informationsbrugere (brug for skræddersyet data), avancerede brugere (arbejder med ubearbejdede data) eller om det er mobile brugere (kundedata). Dermed er det nemmere at finde ud af, hvilken type af data den enkelte skal bruge. 

Vil du vide mere?

    Hvis I er blevet nysgerrige på Business Intelligence, kan du læse meget mere på vores oversigt og på de enkelte kurser: 

    Kilder til indhold:

    • InfoSuite.dk
    • Capana.dk
    • Kapacity.dk