Sådan kommer du i gang med Business Intelligence

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

BII

Sådan kommer du i gang med Business Intelligence

Hvis man vil have den fulde glæde af sin data, kan det gøres med Business Intelligence. Men hvordan kommer man i gang med BI? 

Først og fremmest skal I selvfølgelig have en person, som kan arbejde med BI og har forståelse for det. Det kan man f.eks. få på et af vores mange BI-kurser. Selvom de fleste moderne BI-løsninger er meget brugervenlige, så er det vigtigt at kunne bruge værktøjerne korrekt for at undgå fejl. 

Derefter skal I have implementeret det i jeres virksomhed og få tilsluttet jeres datakilder, så I får mest muligt ud af de mange muligheder. F.eks. tilslutning til forbrugerdata fra Google Analytics eller til indkøbssystem. 

Data bliver oftest først relevant, når det kan ses i en kontekst, som er relevant for den person eller afdeling, der har behov for at få en konkret dataviden. 

Det er derfor vigtigt, at man finder ud af, hvilken slags dataindsigt I har behov for. I bør derfor overveje, hvem der er målgruppen for dataenes rapporter, grafer, dashboards mm. Om det f.eks. er ledelsen, sælgere eller en helt tredje. Ledelse har eksempelvis ofte behov for KPI'ere, hvor sælgere oftere har behov for en købshistorik og performance. 

Derefter skal I finde ud af hvilken type af data I ønsker, og hvad det skal bruges til, så data kan justeres efter behov f.eks. en bestemt tidsperiode. Først herefter kan I få jeres visuelle data i form af eksempelvis grafer, diagrammer m.m. 

I skal altså

  1. Finde fagperson eller uddanne en person i Business Intelligence 
  2. Implementere BI og tilslutte datakilder til jeres virksomhed 
  3. Finde ud af hvilken/hvilke målgrupper som skal have gavn af data
  4. Finde ud af hvilken type af data der skal bruges. 

Bliv endnu klogere på BI

Vil du vide mere?

Hvis du eller en medarbejder er blevet nysgerrig på BI, har vi på Teknologisk Institut Business Intelligence kurser til dine behov og ønsker.