Introduktion til R

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Billede med R Logo

Introduktion til R

4 min.

Kender du R? Programmeringssproget er populært blandt statistikere, forskere, analytikere og mange andre. I denne artikel dykker vi ned i det populære programmeringssprog og fortæller dig alt, du skal vide om R.

R er et alsidigt, kraftigt, open-source programmeringssprog til statistisk databehandling og grafik. Med R får du et godt værktøj til dit arbejde med databehandling, hvad end du arbejder med data science, statistisk analyse eller machine learning. Sproget har en logisk og struktureret syntax og især efter lanceringen af tidyverse, som er en samling af R-pakker, er syntaxen blevet mere struktureret og let at gå til.  

Lav dine analyser om til visuelt flotte grafikker

En af grundene til at R er så populært er, at det giver mulighed for at præsentere og visualisere data og analyser i nogle visuelt flotte modeller. Derfor er R især et godt redskab, hvis du fx laver analyser, hvor du skal rapportere eller kommunikere dine resultater ud til kollegaer, kunder eller andre interessenter. Programmeringssproget er meget alsidigt, og du kan lave alt fra dashboards til præsentationer og sågar bøger. Hvis du sætter pris på visuelt flotte grafikker, så er R et rigtig godt bud til dig.

Et smart karriere-move 

Går du og drømmer om en karriere inden for data science eller machine learning? Så er kompetencer inden for R en god investering at have på CV’et! Det er nemlig et af de mest populære programmeringssprog blandt dine kollegaer. Derfor bliver du højst sandsynligt populær blandt fremtidige arbejdsgivere, hvis du er i stand til at bruge R i dit arbejde. 

Find svar og hjælp hos et stort netværk af R-brugere

Selvom R er et populært og yderst brugbart programmeringssprog, kan læringskurven være stejl, og det kan være uoverskueligt at stå med det selv. Det gode ved at vælge et populært programmeringssprog som R er, at der er et stort fællesskab af R-brugere, som du kan søge hjælp og inspiration hos. Oplever du fejl eller udfordringer er der højst sandsynligt nogen, der har oplevet det samme før dig. Det gør det nemt at finde svar på dine spørgsmål og udfordringer i diverse netværk og grupper for R-brugere, hvor I kan dele viden og erfaringer med hinanden.  

Hvad adskiller R fra andre programmeringssprog?

Der findes mange forskellige programmeringssprog, og der er ikke nødvendigvis et, der er bedre end de andre. Det kommer i sidste ende an på, hvad du skal bruge sproget til. 

Der hvor R udmærker sig er især, når du skal lave analyser, som du skal kunne rapportere videre til kunder eller andre i din virksomhed. De mange, visuelt flotte muligheder gør R særligt populær, og især folk der arbejder med statistisk datamodellering finder R brugbart. 

Hvad er de 6 største fordele ved R?

Der er mange gode grunde til at R er et af de mest fortrukne programmeringssprog. Her har vi samlet 6 af de største fordele, som du får med R:

1. Open-source 

2. Logisk og struktureret syntax

3. Et alsidigt og kraftigt værktøj, hvad end du arbejder med statistisk modellering, machine learning, data science eller analytics

4. Stort community af brugere, der kan hjælpe, hvis du støder på udfordringer

5. Stort udvalg af pakker, som du kan gøre brug af

6. Gode muligheder for at skabe visuelt flotte modeller og præsentationer. 

Skal du på kursus i R?

Der er mange fordele ved at blive klædt ordentlig på til at arbejde med R gennem et kursus. På et kursus i R får du en god indføring i sprogets muligheder og begrænsninger, og du får lov at prøve kræfter med det i praksis. Et kursus kan både være en god start, men kan også hjælpe dig videre med de specifikke udfordringer, du står med. 

På Teknologisk Institut tilbyder vi forskellige kurser inden for R. Om du er helt grøn eller allerede kender til det grundlæggende, så finder du et kursus, der passer til dig og dine behov. Læs mere om vores kurser i R her på hjemmesiden, eller ring til os på 72 20 30 00, så vi kan vejlede dig i den rigtige retning.