Kurser

Billede der illustrerer kurset

Java kurser

Tag på kursus i Java og lær eller bliv endnu bedre til programmeringssproget.

Vi har kurser på begynderniveau, der giver en grundlæggende introduktion til den uerfarne. Vi har også kurser til den mere erfarne bruger i Java, der giver en dybdegående indføring.

Fordelene ved Java er, at det er let at lære, det er et objektorienteret programmeringssprog, og at platformen er uafhængig.

Læs mere

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk

java - gif

Hvad er Java?

Java er verdens mest udbredte objektorienteret programmeringssprog udviklet i 1995 af Sun Microsystems, der i 2009 blev opkøbt af Oracle.

Java er en videreudvikling af programmeringssproget C++, hvortil Java er raffineret til at være ligeså kraftfuldt, men mere simpelt af anvende.

Som programmeringssprog er Java et ”general purpose language”, hvilket vil sige, at Java designet til at programmere software på flere forskellige platforme som fx Windows, Linux, Unix, Apple OS, mobile platforme etc.

Java findes i 3 versioner:

  • Java SE – Standard Edition
  • Java ME – Micro Edition
  • Java EE – Enterprise Edition

Java SE

Java SE (Standard Edition) er den mest udbredte Java platform, som indeholder de mest gængse libriaries og API’er som java.lang, java.net, java.io etc.

Java ME

Java ME (Micro Edition) er Java’s platform til udvikling på mobile enheder. Platformen indeholder elementer fra Java SE, men har også specifikke libiraries for mobile enheder.

Java EE

Java EE (Enterprise Edition) er Java’s enterprise platform, der er en videreudvikling af Java SE platformen, og som relaterer sig til server-side programmering.