Kurser for ledige - Regionale positivlister

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

ledige

Kurser for ledige - Regionale positivlister

Er du ledig, og vil du gerne styrke dine kompetencer med et kursus eller uddannelse? Det kan være en fordel at vælge fra en af de regionale positivlister, da jobcenteret kan få refusion af staten. Det øger dine chancer for at få godkendt kurset eller uddannelsen. 

For at skabe overblik over de kurser, der kan føre til gode jobmuligheder for ledige, har Det Regionale Arbejdsmarkedsråd udarbejdet otte regionale positivlister. De regionale positivlister afspejler kompetencer, der efterspørges på arbejdsmarkedet i din region. 

De regionale positivlister består af en række korte, erhvervsrettede kurser og uddannelsesforløb, der dækker over et geografisk område, f.eks. Fyn. Når du som ledig skal lede efter kurser på de regionale positivlister, skal du vælge den region, som du tilhører.

Det vurderes og godkendes af dit jobcenter om det er muligt at komme på dit ønskede kursus. Det er ligeledes dit jobcenter som skal sikre, at kurset overholder de gældende krav og regler.   

Bemærk, at kursets formkrav kan variere, og det er dit eget ansvar at kontrollere det. 

Find nemt dit kursus fra positivlisten

Vælg din region i menuen til højre, og se hvilke af Teknologisk Instituts kurser, der lægger sig op af kurserne fra den regionale positivliste.

Du kan finde den fulde liste af kurser på De Regionale Arbejdsmarkedsråds hjemmeside. 

Alle kan søge - uanset uddannelsesniveau

De regionale positivlister er særlig relevante for dig, der har et højere uddannelsesniveau, da du ikke har ret til seks ugers jobrettet uddannelse. Men alle ledige har mulighed for at søge – uanset uddannelsesniveau.

Læs mere om reglerne og kompetenceudvikling for ledige samt hvordan du forbereder dig til dit møde med jobcenteret. 

Er du i job? 

Hvis du er i job, er der mulighed for at søge støtte gennem kompetencefonde. Læs mere om du kan få økonomisk støtte gennem kompetencefonde.

Kontakt og læs mere

Er du tvivl om, hvilket kursus du har brug for, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 72 20 30 00. Vi vil meget gerne hjælpe.

Teknologisk Institut hæfter ikke for, hvilke kurser, der står på positivlisterne, eller hvilke lignende kurser vi udbyder ift. den aktuelle liste.Teknologisk Institut kan ikke sikre, at ovenstående guide altid vil indeholde de opdaterede betingelser og regler. Det er dit eget ansvar at læse op om betingelser og regler på området. Læs også mere på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside