Lad dig ikke afskrække af kode - IT-branchen har meget mere at byde på

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Lad dig ikke afskrække af kode

Lad dig ikke afskrække af kode - IT-branchen har meget mere at byde på

2 min.

IT-branchen blomstrer og det betyder, at der er mange jobs at finde. Og ikke kun kedelige, nørdede jobs som mange sikkert tænker, men spændende og kreative jobs. Dvs., at selvom du har en profil inden for kommunikation eller projektledelse er der stadig mange jobs, der er relevante. Så på trods af, at IT-branchen stadig er en mandeverden og mangler kvinder, er der flere myter, der ikke passer.

3 myter om jobs IT-branchen

1. Kreativitet og IT kan ikke forenes

Der er brug for masser af kreative profiler i IT-branchen, for hvem gider for eksempel at kigge på en hjemmeside, hvor der kun er brugt HTML? Udseendet på hjemmesider og applikationer skal være designet til fingerspidserne for at blive populære, og derfor har det æstetiske fået en essentiel rolle i IT-branchen.

2. IT-branchen er lig med kedelige ’skærm’ jobs

Den digitale verden byder på meget mere, og hvor ofte er du ikke blevet mindet om, hvor irriterende og frustrerende det kan være at bruge teknologi, der ikke er intuitiv? Web Usability og User Experience er glødede kompetencer, der er brug for mange steder. Med andre ord ’godt design er brugervenligt design’.

3. Kodning er alt

Det er efterhånden en fordel at have et grundlæggende kendskab til kodning i rigtig mange jobs. Men mere end det er ikke nødvendigt, for du skal bare kunne forstå, hvad man kan gøre med kode. Det er således kun vigtigt at have en forståelse for IT, og hvordan man kommunikerer og formidler, så man kan designe og udvikle på en måde, der er brugervenlig. 
 


Vil du vide mere?

Har du brug for et kompetenceløft indenfor IT? Teknologisk Institut har mange kurser på begynderniveau inden for programmering og Web Usability, så du kan få det overblik og kendskab, som du har brug for:

Læs også