Kurser

Populært3 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Managing Successful Programmes (MSP®) - Foundation

10. - 12. juni 2024 København Garantifor afholdelse
9. - 11. september 2024 København
2. - 4. december 2024 København
DKK  14.500
ekskl. moms
Nr. 86093 P
Tilmeld dig
238 har allerede deltaget
4,6
Fremragende
21 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

MSP® Foundation 5th edition er et intensivt kursus, der har til formål at give dig grundlæggende viden om MSP®-metoden og at gøre dig i stand til at bestå MSP® Foundation eksamen.

Best Practice for programledelse og programhåndtering

Kravene til programledelse har aldrig været større. Tager man den globale digitalisering, forandringer i høj hastighed og det øgede fokus på agilitet i betragtning, er det kun naturligt, at en Best Practice som Managing Succesful Programmes bliver opdateret. Med MSP er du rustet til at lede programmer i en moderne og omskiftelig verden. På kurset får du en grundlæggende viden om MSP, som gør dig i stand til at bestå MSP Foundation eksamen og ikke mindst giver dig værktøjerne til at implementere en velafprøvet og effektiv best practice i din egen organisation.

Når du deltager på MSP Foundation-kurset, får du en detaljeret viden om MSP-rammeværket, som du kan bruge aktivt i dit arbejde som programleder eller programmedarbejder. Du får også viden om principperne og flowet i et program samt mulighed for, med brug af øvelser, at afprøve dine færdigheder. Ved beståelse af eksamen opnår du en MSP Foundation certificering.

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der ønsker et grundlæggende kendskab til MSP og ønsker en kontrolleret tilgang til programledelse og programhåndtering. Du er involveret i programmer som f.eks. programleder, ansvarlig for hele eller dele af programmets styringsdiscipliner, programmedarbejder eller erfaren projektleder.

Kurset har fokus på forståelse for procesorienteret programledelse med MSP, og det vil derfor være en fordel, hvis du har erfaring med praktisk arbejde indenfor program- eller projektledelse.

Udbytte

 • Du får teoretisk indsigt i og forståelse for MSP
 • Du får et indgående kendskab til en velafprøvet Best Practice
 • Du får redskaberne til at implementere MSP i din egen organisation – skaleret og tilpasset jeres særlige behov.
 • Du bliver rustet til at bestå MSP Foundation eksamen

Det får du på uddannelsen

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

Certificeret underviser.png

Certificeret underviser

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 16 deltagere

Mulighed for at tage certificering.

Certificering / eksamen

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Materiale på engelsk

Materiale på engelsk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Indhold

 • Introduktion til MSP og definition af et program og de basale komponenter, der udgør et MSP-program
 • Overblik over de principper, der udgør fundamentet for MSP, samt hvordan de 7 principper bruges undervejs i programmets livscyklus
 • Overblik over de 7 ledelsestemaer i MSP samt, hvordan hvert tema understøtter programmer, risici og kvalitetssikring
 • MSP-livscyklus: En gennemgang af de processer, der er i et program
 • MSP Foundation eksamensforberedelse, hvor vi gennemgår de typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i MSP-manualen
 • Giver dig en introduktion til effektiv udnyttelse af eksamenstiden

 

Anmeldelser af Managing Successful Programmes (MSP®) - Foundation

4,6
 
Fremragende Baseret på 21 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Undervisningsform

I modsætning til den tidligere version fra 2011, er formatet blevet omskrevet og moderniseret, så det i endnu højere grad er rammesættende og rummer mulighed for også at håndtere en iterativ og cyklisk fremdrift mod den fremtidige tilstand, du skal skabe. Men grundstrukturen er stadig den samme, og fokus er fortsat på at understøtte værdiskabelse og gevinstrealisering, som typisk ikke sker i lineære processer i komplekse organisationer.

Omdrejningspunktet er stadigvæk principper, temaer og processer. Dog er ændringerne fra 4th til 5th edition så væsentlige, at man skal have bestået en MSP 5th edition Foundation, for at kunne fortsætte på MSP Practitioner. Det betyder, at hvis du har en certificering i MSP Foundation 4th edition og gerne vil certificeres som Practitioner, kræver dette en helt ny MSP Foundation certificering.

Form

Kurset afholdes som et 3-dages intensivt kursus uden overnatning. Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor vi veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Desuden får du også mulighed for at øve dig på testeksaminer.

Kurset afholdes på dansk, med engelsk materiale og eksamen.

Forberedelse

Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du MSP-manualen samt et forberedelseshæfte. Hæftet består af opgaver, du skal lave inden kursusstart samt en oversigt over, hvilke sider, du skal læse i manualen. Vi anbefaler, at du inden kurset har læst manualen og forberedelseshæftet, hvilket forventes at tage ca. 20 timer.

beståelsesprocent_89,3%

Eksamen

Kurset afsluttes med en Foundation eksamen, som er inkluderet i prisen. Ved beståelse af eksamen opnår du MSP Foundation certificering.

 • Eksamen varer 60 minutter
 • Den består af 60 multiple choice spørgsmål
 • For at bestå skal du have 36 spørgsmål rigtigt besvaret
 • Eksamen er online og uden hjælpemidler – husk at medbringe egen computer

Prisen indeholder

 • Officiel MSP-manual og forberedelseshæfte (på engelsk)
 • Fyldestgørende kursusmateriale, der kan bruges som opslagsværk under kurset
 • MSP Foundation eksamen
 
MSP®, M_o_R®, MoP® and P3O® are registered trademarks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The courses on this page are offered by Peak Consulting Group (through Teknologisk Institut), ATO of AXELOS Limited. All rights reserved.

Se også kurset Managing Successful Programmes MSP - practitioner.

25656
Underviser

Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt-, program- og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Kurset afholdes med dansk akkrediteret underviser.

Vælg dato

København
10. - 12. juni 2024
 Garantifor afholdelse
København
9. - 11. september 2024
København
2. - 4. december 2024

Vil du vide mere?

5 råd til diagnosticering af teamproblemer

Et velfungerende team er vejen til succes, men der kan være hindringer for, at teamet arbejder effektivt og skaber resultater.

Læs mere
 

Professionel håndtering af projekter smitter af på bundlinjen

Flere virksomheder drømmer om, at deres udviklingsinitiativer lykkedes. Lær at håndtere et projekt professionelt med positiv effekt på bundlinjen.

Læs mere