Kurser

Populært3 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Managing Successful Programmes (MSP®) - Foundation

10. - 12. juni 2024 København Garantifor afholdelse
9. - 11. september 2024 København
2. - 4. december 2024 København
DKK  14.500
ekskl. moms
Nr. 86093 P
Tilmeld dig
238 har allerede deltaget
4,6
Fremragende
21 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

MSP® Foundation er til dig, som skal lede eller deltage i et program. Kurset giver dig en grundlæggende viden og forståelse for, hvordan man kan organisere og drive programmer efter den globalt anerkendte MSP®-metode. Efter kurset vil du kunne bestå bestå MSP® Foundation eksamen.

Best Practice for programledelse

Et program er ofte defineret som en eller flere sammenhængende initiativer der samlet giver et ønsket resultat. Men går man blot en smule bag om ordene så handler programledelse reelt set om lede forandringer med fokus på at skabe den forventede effekt. MSP® metoden er en globalt meget anerkendt metode til at lede og styre større forandringsprocesser.
 
Fokus er på at skabe den konkrete effekt af indsatsen og metoden er dermed i familie med bl.a. PRINCE2, men hvor projektledelse typisk handler om at frembringe leverancer, så handler MSP® om tage skridtet videre og at skabe værdien på baggrund leverancerne – ofte også kendt som implementeringen.
 
MSP® er altså en metode, der har fokus på at skabe den ønskede værdi igennem implementeringen af en række leverancer fra projekter eller initiativer. Det gør kurset relevant for både ledere, der står foran en større forandring, men også for projektledere der ønsker at tage skridtet videre og sætte fokus på implementeringen af projekternes leverancer.
 
På kurset kommer du til at lære om de grundlæggende termer, elementer og sammenhænge i program- og forandringsledelse, få vigtige værktøjer til implementering og løbende opfølgning af resultater og fremdrift og et bredt anerkendt og anvendeligt framework, som du kan bruge i stort set alle forandringsinitiativer.
 
Kurset vil gøre dig i stand til at består MSP® Foundation eksamen, som er en international anerkendt certificering.
 

Deltagerprofil

Kurset er for alle der står foran en større forandring enten som leder, projektleder, programleder eller som nøgledeltager. Kurset indeholder en række væsentlige elementer inden for ledelse, styring og implementering og vil uanset din baggrund give dig vigtige værktøjer der kan anvendes i mange andre sammenhænge.
 
Kurset har fokus på en praksisorienteret tilgang til MSP®, og vores instruktører har mange års både praktisk og teoretisk erfaring som bidrager til at berige undervisningen med masser af relevante og nærværende eksempler fra virkelige programmer.
 
For optimalt udbytte vil det være en fordel, at du har et grundlæggende kendskab til projektledelse.
 

Udbytte

 • Du får teoretisk indsigt i og forståelse for MSP®
 • Du får et indgående kendskab til en velafprøvet Best Practice
 • Du får praktisk forståelse for hvordan MSP® kan bruges i din hverdag
 • Du får relevante værktøjer til at implementere MSP® i din egen organisation
 • Du bliver rustet til at bestå MSP Foundation eksamen

Det får du på uddannelsen

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

Certificeret underviser.png

Certificeret underviser

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 16 deltagere

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

Mulighed for at tage certificering.

Certificering / eksamen

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Materiale på engelsk

Materiale på engelsk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Certificeret træningsorganisation

Digitalt materiale

Digitalt materiale

Indhold

 • Introduktion til de grundlæggende definitioner og termer i programledelse
 • Gennemgang af 7 nøgle principper, der udgør fundamentet i MSP
 • Gennemgang af 7 centrale temaer og hvordan de kan understøtte effektiv opnåelse af resultater
 • Gennemgang af centrale processer der anvendes til at sikre flow og fremdrift
 • MSP Foundation eksamensforberedelse, hvor vi sammen gennemgår mindst 1 testeksamen
 • Gode råd, tips og tricks som hjælper dig til at bestå eksamen
 
 

Anmeldelser af Managing Successful Programmes (MSP®) - Foundation

4,6
 
Fremragende Baseret på 21 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Undervisningsform

Vi lægger vægt på en inddragende og engagerende undervisningsform, hvor deltagernes udfordringer er i centrum for læringen. Gennem eksempler fra undervisningsmaterialet og deltagernes egne cases kommer vi omkring teorien på en måde, så den bliver letforståelig og samtidigt også praktisk anvendelig.
 
Storytelling er et centralt element i undervisningen og vi bestræber os på at alle dele af teorien bliver forklaret gennem virkelige eksempler, der inkluderer både hvordan man kan (eller ikke bør) anvende teorien i praksis.
 
Den praksisnære tilgang gennem storytelling betyder dog ikke teorien er i baggrunden – tværtimod. Teorien er stadig et bærende fundament, men vi gør teorien nærværende og spændende gennem at se på den gennem virkelighedens briller. Det betyder også, at du til eksamen vil være i stand til at huske teorien bedre – simpelthen fordi den er koblet med en praktiske anvendelse.
 

Form

Kurset afholdes som et 3-dages intensivt kursus. Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor vi veksler mellem gennemgang af teori, øvelser og praktiske eksempler. På kurset gennemgår vi også mindst en test eksamen sammen, så du er bekendt med format og sprogtone, når du møder den rigtige eksamen.
 
Kurset afholdes på dansk med engelsk materiale og eksamen.
 

Forberedelse

Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du adgang til den digitale MSP-manuale samt information om forberedelse inden kursusstart.
 
Det er vigtigt, at du forbereder dig inden de tre kursusdage for at få det optimale udbytte af kurset samt at være bedst muligt forberedt til eksamen.
Forberedelse forventes at tage ca. 20 timer.
 

Eksamen

Du vil modtage en eksamensvoucher, som du kan benytte til at bestille din online eksamen. Eksamen gennemføres efter endt uddannelse, dvs. du booker tid, når det passer dig og du benytter din egen pc.

Ved beståelse af eksamen opnår du MSP Foundation certificering.

 • Eksamen varer 60 minutter
 • Den består af 60 multiple choice spørgsmål
 • For at bestå skal du have 36 spørgsmål rigtigt besvaret
 • Eksamen er online og uden hjælpemidler
 
Bemærk eksamen er på engelsk.
 
PeopleCert står for alt vedrørende din eksamen. Disse 2 vejledninger (til hhv. Windows og MacOs) guider dig igennem processen for at booke din eksamen og beskriver processen for at tage en Online Proctored eksamen (OLP).
 

Prisen indeholder

 • Officiel digital MSP-manual på engelsk
 • Officielt digitalt kursusmateriale på engelsk
 • Voucher til MSP Foundation eksamen på engelsk

Teknologisk Institut tilbyder denne certificering som akkrediteret træningsorganisation (ATO) under eksamensinstituttet PeopleCert, som på vegne af AXELOS er ansvarlige for godkendelse af undervisere, auditering af administrative processer samt levering af akkrediteret materiale og eksamener.

MSP®, M_o_R®, MoP® and P3O® are registered trademarks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The courses on this page are offered by Teknologisk Institut, ATO of AXELOS Limited. All rights reserved.

Se også kurset Managing Successful Programmes MSP - practitioner.

25656
Underviser

Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt-, program- og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Kurset afholdes med dansk akkrediteret underviser.

Vælg dato

København
10. - 12. juni 2024
 Garantifor afholdelse
København
9. - 11. september 2024
København
2. - 4. december 2024

Vil du vide mere?

5 råd til diagnosticering af teamproblemer

Et velfungerende team er vejen til succes, men der kan være hindringer for, at teamet arbejder effektivt og skaber resultater.

Læs mere
 

Professionel håndtering af projekter smitter af på bundlinjen

Flere virksomheder drømmer om, at deres udviklingsinitiativer lykkedes. Lær at håndtere et projekt professionelt med positiv effekt på bundlinjen.

Læs mere