Kurser

2 dages kursus

Managing Successful Programmes (MSP®) - Practitioner

2. - 3. juni 2022 København
17. - 18. november 2022 København
DKK  12.000
ekskl. moms
Nr. 86094 P

Managing Succesful Programmes (MSP®) Practitioner 5th edition er et intensivt kursus, der har til formål at give dig udvidet viden om MSP®-metoden og at gøre dig i stand til at bestå MSP® Practitioner eksamen.

Best Practice for programledelse og programhåndtering

Kravene til programledelse har aldrig været større. Tager man den globale digitalisering, forandringer i høj hastighed og det øgede fokus på agilitet i betragtning, er det kun naturligt, at en best practice som Managing Succesful Programmes bliver opdateret. Med MSP er du rustet til at lede programmer i en moderne og omskiftelig verden. På kurset får du den indgående viden om MSP, gør dig i stand til at bestå MSP Practitioner eksamen, og ikke mindst giver dig værktøjerne til at implementere en velafprøvet og effektiv best practice i din egen organisation.

Kurset giver dig en detaljeret viden om og indsigt i MSP rammeværket inklusiv den dokumentation, der skal produceres under et programs livscyklus. Dette kursus giver efter bestået eksamen akkreditering som Managing Sucessful Programmes Practitioner.

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der ønsker et indgående kendskab til MSP-metoden og ønsker at arbejde med styring af programmer. Du er typisk involveret som programleder, programmedarbejde projektchef og er erfaren projektleder. Hvis du er senior beslutningstager, programejer, forandringsagent eller arbejder med forandringsledelse, vil du også have gavn af kurset. Du kan også være projektleder, der vil videreudvikle dine færdigheder og skabe et fundament for et yderligere karrieretrin.

Forudsætninger

Kurset er for dig, der allerede har bestået MSP Foundation eksamen (Vær opmærksom på, at du skal have bestået MSP Foundation 5th edition, inden du kan gennemføre Practitioner kurset og eksamen).

Udbytte

 • Få forståelse af MSP-metodens tilgang ved at bygge på dine egne erfaringer og viden indenfor forandringsprocessor
 • Forstå hvorledes MSP kan tilføres til egne omgivelser samt gennemførelse af praktiske øvelser
 • Opnå en respekteret og anerkendt programledelses certificering
 • Bliv rustet til at bestå MSP Practitioner eksamen

Indhold

 • Overblik over de principper, der udgør fundamentet for MSP, samt hvordan de 7 principper bruges undervejs i programmets livscyklus
 • Overblik over de 7 ledelsestemaer i MSP samt, hvordan hvert tema understøtter programmer, risici og kvalitetssikring
 • MSP-livscyklus: En gennemgang af de processer, der er i et program
 • MSP Practitioner eksamensforberedelse, hvor vi gennemgår de typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i MSP-manualen
 • Giver dig en introduktion til effektiv udnyttelse af eksamenstiden
 • Gennemgår testeksamener og feedback på disse

Undervisningsform

I modsætning til den tidligere version fra 2011, er formatet blevet omskrevet og moderniseret, så det i endnu højere grad er rammesættende og rummer mulighed for også at håndtere en iterativ og cyklisk fremdrift mod den fremtidige tilstand, du skal skabe. Men grundstrukturen er stadig den samme, og fokus er fortsat på at understøtte værdiskabelse og gevinstrealisering, som typisk ikke sker i lineære processer i komplekse organisationer.

Omdrejningspunktet er stadigvæk principper, temaer og processer. Dog er ændringerne fra 4h til 5th edition så væsentlige, at man skal have bestået en MSP 5th edition Foundation, for at kunne fortsætte på MSP Practitioner. Det betyder, at hvis du har en certificering i MSP Foundation 4th edition og gerne vil certificeres som Practitioner, kræver dette en helt ny MSP Foundation certificering.

Form

Kurset afholdes som et 2-dages intensivt kursus Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor vi veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Desuden får du også mulighed for at øve dig på testeksaminer. Kurset afholdes på dansk med engelsk materiale og eksamen.
 

Forberedelse

Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du et forberedelseshæfte. Hæftet består af opgaver, du skal lave inden kursusstart samt en oversigt over, hvilke sider, du skal læse i manualen. Vi anbefaler, at du inden kurset har gennemgået casen og forberedelseshæftet, hvilket forventes at tage ca. 20 timer.

Eksamen

Kurset afsluttes med en Practitioner-eksamen, som er inkluderet i prisen. Ved beståelse af eksamen opnår du MSP Practitioner certificering.

 • Eksamen varer 2½ time
 • Den består af 70 spørgsmål
 • For at bestå skal du have 42 spørgsmål rigtig besvaret
 • Eksamen er papirbaseret og med hjælpemidler

Prisen indeholder

 • MSP Practitioner forberedelseshæfte (på engelsk)
 • Fyldestgørende kursusmateriale som kan bruges som opslagsværk efter kurset
 • MSP Practitioner eksamen

MSP® tilbydes i samarbejde med Peak Consulting Group, der er akkrediteret træningsorganisation (ATO) hos AXELOS Limited.

MSP® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

23629
Underviser

Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt-, program- og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Kurset afholdes med dansk akkrediteret underviser.

Vælg dato

København
2. - 3. juni 2022
København
17. - 18. november 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk

Vil du vide mere?