Kurser

2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Managing Successful Programmes (MSP®) - Practitioner

13. - 14. juni 2024 København
5. - 6. december 2024 København
DKK  12.000
ekskl. moms
Nr. 86094 P

Managing Succesful Programmes (MSP®) Practitioner 5th edition er et intensivt kursus, der giver dig udvidet viden om MSP®-metoden og at gør dig i stand til at bestå MSP® Practitioner eksamenen.

Best Practice for programledelse og programhåndtering

Kravene til programledelse har aldrig været større. Med den globale digitalisering, store forandringer i høj hastighed og det øgede fokus på agilitet, er det kun naturligt, at best practice for Managing Succesful Programmes bliver opdateret.

Med MSP er du rustet til at lede programmer i en moderne og omskiftelig verden. På kurset får du indgående viden om MSP, du bliver i stand til at bestå din MSP Practitioner eksamen, og så får du værktøjerne til at implementere en velafprøvet og effektiv best practice i din egen organisation.

Du får en detaljeret viden om og indsigt i MSP-rammeværket inklusiv den dokumentation, der skal produceres under et programs livscyklus. Når du har bestået din eksamen, bliver du akkrediteret Managing Sucessful Programmes Practitioner.

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der ønsker et indgående kendskab til MSP-metoden, og som ønsker at arbejde med styring af programmer. Du er typisk involveret som programleder, programmedarbejder eller projektchef og du er en erfaren projektleder.

Du vil også have gavn af kurset, hvis du er senior beslutningstager, programejer, forandringsagent eller arbejder med forandringsledelse Du kan også være projektleder, der vil videreudvikle dine færdigheder og skabe et fundament for et yderligere karrieretrin.

Forudsætninger

Kurset er for dig, der allerede har bestået MSP Foundation eksamen (vær opmærksom på, at du skal have bestået MSP Foundation 5th edition, inden du kan gennemføre Practitioner kurset og eksamen).

Udbytte

 • Forstå MSP-metodens tilgang ved at bygge videre på dine egne erfaringer og viden inden for forandringsprocesser
 • Forstå hvordan MSP kan tilføres til egne omgivelser samt gennemførelse af praktiske øvelser
 • Bliv rustet til at bestå din MSP Practitioner eksamen
 • Opnå en respekteret og anerkendt programledelsescertificering

Det får du på uddannelsen

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

Certificeret underviser.png

Certificeret underviser

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 16 deltagere

Mulighed for at tage certificering.

Certificering / eksamen

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Materiale på engelsk

Materiale på engelsk

Indhold

 • Overblik over de principper, der udgør fundamentet for MSP, samt hvordan de 7 principper bruges undervejs i programmets livscyklus
 • Overblik over de 7 ledelsestemaer i MSP samt, hvordan hvert tema understøtter programmer, risici og kvalitetssikring
 • MSP-livscyklus: En gennemgang af de processer, der er i et program
 • MSP Practitioner eksamensforberedelse, hvor vi gennemgår de typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i MSP-manualen
 • Giver dig en introduktion til effektiv udnyttelse af eksamenstiden
 • Gennemgår testeksamener og feedback på disse

Undervisningsform

I modsætning til den tidligere version fra 2011 er formatet blevet omskrevet og moderniseret, så det i endnu højere grad er rammesættende og rummer mulighed for også at håndtere en iterativ og cyklisk fremdrift mod den fremtidige tilstand, du skal skabe. Men grundstrukturen er stadig den samme, og fokus er fortsat på at understøtte værdiskabelse og gevinstrealisering, som typisk ikke sker i lineære processer i komplekse organisationer.

Omdrejningspunktet er stadigvæk principper, temaer og processer. Dog er ændringerne fra 4th til 5th edition så væsentlige, at du skal have bestået en MSP 5th edition Foundation for at kunne fortsætte på MSP Practitioner. Det betyder, at hvis du har en certificering i MSP Foundation 4th edition og gerne vil certificeres som Practitioner, så kræver det en helt ny MSP Foundation certificering.

Form

Kurset afholdes som et 2-dages intensivt kursus. Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor vi veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Desuden får du også mulighed for at øve dig på testeksaminer. Kurset afholdes på dansk med engelsk materiale og eksamen.

Forberedelse

Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du et forberedelseshæfte. Hæftet består af opgaver, du skal lave inden kursusstart samt en oversigt over, hvilke sider, du skal læse i manualen. Vi anbefaler, at du inden kurset har gennemgået casen og forberedelseshæftet, hvilket forventes at tage ca. 20 timer.

beståelsesprocent_71,4%

Eksamen

Kurset afsluttes med en Practitioner-eksamen, som er inkluderet i prisen. Ved beståelse af eksamen opnår du MSP Practitioner certificering.

 • Eksamen varer 2½ time
 • Den består af 70 spørgsmål
 • For at bestå skal du have 42 spørgsmål rigtig besvaret
 • Eksamen er papirbaseret og med hjælpemidler

Prisen indeholder

 • MSP Practitioner forberedelseshæfte (på engelsk)
 • Fyldestgørende kursusmateriale som kan bruges som opslagsværk efter kurset
 • MSP Practitioner eksamen
 
MSP®, M_o_R®, MoP® and P3O® are registered trademarks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The courses on this page are offered by Peak Consulting Group (through Teknologisk Institut), ATO of AXELOS Limited. All rights reserved.
25656
Underviser

Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt-, program- og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Kurset afholdes med dansk akkrediteret underviser.

Vælg dato

København
13. - 14. juni 2024
København
5. - 6. december 2024

Vil du vide mere?

5 råd til diagnosticering af teamproblemer

Et velfungerende team er vejen til succes, men der kan være hindringer for, at teamet arbejder effektivt og skaber resultater.

Læs mere
 

Professionel håndtering af projekter smitter af på bundlinjen

Flere virksomheder drømmer om, at deres udviklingsinitiativer lykkedes. Lær at håndtere et projekt professionelt med positiv effekt på bundlinjen.

Læs mere