Kurser

Optimal videndeling i service desken

Få nye værktøjer til knowledge management i Service desken. Lær konkrete metoder til videndeling/knowledge management. Metoderne kan bruges både til personlig vidensopsamling – og til at forbedre hele afdelingens knowledge management, så dagligdagens support forbedres i forhold til hurtigere og mere korrekte løsninger til brugerne og/eller dig selv.

Metoderne tager udgangspunkt i jeres eksisterende tekniske løsninger, og kræver således ikke indkøb af særlige programmer. Når du er færdig med kurset, kan du opbygge vidensartikler med fokus på hurtigere løsning af sager (f.eks. incidents og bestillinger), og du har også lært metoder til strukturering, søgning og opdatering af artikler, uden at det kræver nævneværdigt mere tid i dagligdagen.

Deltagerprofil

Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder med viden som afgørende element for din effektivitet. Du sidder måske i en IT support/ Service desk/Help desk – eller også har du til opgave at dokumentere og anvende løsninger og workarounds i anden rolle i IT.

Udbytte

På dette kursus lærer du konkrete metoder til videndeling/knowledge management. Metoderne kan bruges både til personlig vidensopsamling – og til at forbedre hele afdelingens knowledge management, så dagligdagens support forbedres i forhold til hurtigere og mere korrekte løsninger til brugerne og/eller dig selv. Metoderne tager udgangspunkt i jeres eksisterende tekniske løsninger, og kræver således ikke indkøb af særlige programmer. Når du er færdig med kurset, kan du opbygge vidensartikler med fokus på hurtigere løsning af sager (f.eks. incidents og bestillinger), og du har også lært metoder til strukturering, søgning og opdatering af artikler, uden at det kræver nævneværdigt mere tid i dagligdagen.

Indhold

09.00 – 12.00 Sådan opbygger du brugbare vidensartikler (best practice)

 • Grundlæggende intro til knowledge management – hvorfor er det en god ide?
 • SOKA-modellen til at udarbejde og anvende brugbare vidensartikler
 • Typer af artikler (workarounds og vejledninger)
 • Indhold og struktur
 • Søgbarhed og tagging
 • Sprog og fagsprog i vidensartikler

12.00 – 13.00 Frokost


13.00 – 16.00 Sådan opbygger du brugbare vidensartikler (i din egen hverdag)

 • Byg dine egne artikler
 • Faldgruber og udfordringer
 • Hvordan skal artikler udarbejdes i jeres eget system?

Certificering

Ønsker du at afslutte kurset med en certificering, foregår dette på kursets sidste dag.

 • Antal spørgsmål: 20
 • Tid: 30 minutter
 • Format: multiple choice spørgsmål med hjælpemidler

Beståelseskravet er 65% (13 rigtige). Certificeringen koster kr. 995 ex moms, og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmeldingen til kurset

Underviser

Johnny Jensen

Johnny har mere end 20 års praktisk erfaring med IT Service Management. Johnny er ITIL Expert, akkrediteret ITIL instruktør og er en særdeles erfaren underviser, ligesom han har stort erfaring med Service desk og personaleledelse. Johnny formår på en særlig måde at gøre stoffet praktisk anvendeligt og nærværende.

 
Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på