Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
87167 - PRINCE2® Practitioner

PRINCE2® Practitioner

Dette 1½ dags kursus er en overbygning til PRINCE2 Foundation kurset. Efter kurset vil du være i stand til at varetage rollen som projektleder for komplekse projekter ved forudseende og systematisk at kunne planlægge, organisere og styre projekter målrettet og effektivt ved anvendelse af PRINCE2 metoden.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 13 besvarelser

Overbyg din Foundation certificering med en PractitionerBeståelsesprocent for PRINCE2 Practitioner-certificering

Kurset forudsætter, at du har en god og sikker viden om PRINCE2-metoden, og at du har bestået PRINCE2 Foundation eksamen.

Formålet med Practitioner kurset er at klæde dig på til at løse Practitioner eksamenopgaverne. Som afslutning på kurset gennemfører du Practitioner eksamen.

Video

 

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til PRINCE2 Foundation certificerede Projektledere, der ønsker større viden om PRINCE2, og at blive bedre til at anvende PRINCE2 i praksis, samt har et ønske om at kunne dokumentere det med den akkrediterede PRINCE2 Practitioner eksamen.

Forudsætninger

Det formelle krav for at deltage i kurset og gennemføre PRINCE2 Practitioner-eksamen er, at du har bestået PRINCE2 Foundation-eksamen.
Men det er vigtigt, at du er klar over, at du skal have lært PRINCE2-metoden på Foundation-kurset eller på kurset ”PRINCE2 Practitioner forberedelse”. Dette kursus – PRINCE2 Practitioner eksamenstræning - har fokus på træning i forhold eksamen og eksamensformen.

Vi anbefaler derfor, at du inden kurset har sikret dig en solid viden om PRINCE2-metoden:

 • har taget din PRINCE2-Foundation eksamen inden for det sidste halve år,
 • eller har taget din PRINCE2-Foundation eksamen inden for det sidste år og i perioden har anvendt metoden løbende
 • eller sikrest, at du deltager på kurset "PRINCE2® Practitioner med Foundation forberedelse" , der omfatter 3 kursusdage med PRINCE2 uddannelse, en dag med eksamenstræning og ½ dag med eksamen

Hvis dette ikke er tilfældet, bliver kravene til din egen forberedelse inden eksamenstræningen betydeligt større: Du skal forberede dig ekstra grundigt i følge den vejledning, der indgår i kursusmaterialet, herunder læse grundigt op på din PRINCE2 viden i PRINCE2-manualen. Hvis du er i tvivl om anbefalingerne ovenfor, bedes du straks kontakte vores kursusafdeling, så vi kan rådgive dig. Er din eksamen ældre end 2009 versionen, er det nødvendigt at du selv køber og læser PRINCE2manualen version 2009.

Udbytte

 • Giver dig dybde og bredde i din PRINCE2 viden, så du opfylder kravene til PRINCE2 Practitioner pensum
 • Forbereder dig til at afslutte kurset med den internationalt akkrediterede PRINCE2 Practitioner eksamen
 • Når PRINCE2 Practitioner eksamen er bestået, opnår du retten til at anvende betegnelsen 'Registered PRINCE2 Practitioner'

I forhold til PRINCE2 Foundation arbejdes der på Practitioner videre med yderligere krav til din PRINCE2 viden:

 • Generelt: Sikker og dyb viden om - samt forståelse af PRINCE2 metoden
 • Forstå tilpasning af metoden til projektet og til projektmiljøet
 • Kende sammensætningen af ledelsesprodukterne
 • Have dybere forståelse af, hvordan temaerne anvendes i praksis, herunder identificere rigtigt og forkert brug
 • Kunne begrunde anvendelsen af PRINCE2 i konkrete situationer

Indhold

Kurset fokuserer på eksamenstræning, således at du kan bestå eksamen.

 • Tilpasning af PRINCE2 metoden
 • Træning i at anvende PRINCE2 i forhold til projekt-cases, som de ses til Practitioner-eksamen
 • Eksamensteknik
 • Afsluttes med PRINCE2 Practitioner-eksamen den sidste halve dag

Form

Du gennemfører egen individuel forberelse efter vores vejledning.

På kurset arbejdes der i grupper, individuelt og i plenum med diskussioner, udveksling af erfaringer og opfølgninger. Vi arbejder med de officielle prøveeksaminer, så du bliver fortroligt med at vise din PRINCE2-viden i forhold til eksamensopgaverne.

Vi har erfaring for, at denne metode giver højere beståelsesprocent end gennemsnitlig. Forløbet fokuserer i stigende grad på den individuelle præstation.

Du får tilsendt kursusmaterialer til din forberedelse ca. 4 uger før kurset. Du skal påregne ca. 10 - 15 timers forberedelse, afhængig af din PRINCE2 Foundation-viden.

Certificering

Kurset afsluttes med den internationalt akkrediterede PRINCE2 Practitioner-eksamen, der giver dig ret til at anvende betegnelsen 'Registered PRINCE2 Practitioner'. Eksamen er inkluderet i kursusprisen.

Underviser

Underviser Allan Salling


Allan Salling har specialiseret sig i portefølje-, program- og projektledelse. Allan er akkrediteret træner i MSP® og PRINCE2®, og har mere end 20 års erfaring med projektledelse som bl.a. projektleder, programleder, produktionsdirektør, CIO og projektdirektør.

Underviser Anne Dam Jensen
Anne Dam Jensen er uddannet Cand.Scient./Ph.D og har gennem de sidste 6 år arbejdet som konsulent og underviser og har gennem det sidste 3 år uddannet ca. 800 projektledere i projektstyring og PRINCE2.

Underviser Preben WestergaardPreben Westergaard har arbejdet med praktisk anvendelse af PRINCE2® siden 2002. Arbejdet har dels bestået i projektledelse, dels i med opbygning af projektledelsesmetoder, dels med styregruppearbejde og dels i egenskab af direktionsmedlem.

Underviser Steen KnudsenSteen Knudsen, cand. mag, har mange års erfaring som konsulent, projektleder og underviser. Steen har i de seneste 5 år undervist adskillige hundrede kursister inden for disse områder.
PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The PRINCE2 Licensed Affiliate logo is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser