Regionale positivlister - Kurser for ledige

Mette  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 22.

ledige

Regionale positivlister - Kurser for ledige

Reglerne for kurser og uddannelse for ledige

Det kan for mange ledige være svært at finde rundt i reglerne for, hvilke uddannelses- og kursusmuligheder du som ledig har. Reglerne afhænger nemlig af din uddannelsesbaggrund, hvortil jobcenteret foretager en individuel vurdering af hver ledig ift. kompetencer, ønsker og muligheder, samt vurderer hvad der kan give den bedst mulige jobeffekt.

Er du ufaglært, faglært eller har en kort videregående uddannelse på baggrund af en faguddannelse, har du ret til 6-ugers jobrettet uddannelse. Læs mere mulighederne for kurser og komptenceudvikling for ledige.

Har du et højere uddannelsesniveau, har du ikke ret til 6-ugers jobrettet uddannelse. Dog kan du i mange tilfælde stadig komme på kursus og uddannelse, eksempelvis på Teknologisk Institut. Det kan være en god idé at vælge et kursus fra den regionale positivliste, da jobcenteret får refusion fra staten.

Den regionale uddannelsespulje

For at skabe overblik over de kurser, der kan føre til gode jobmuligheder for ledige, er der udarbejdet otte regionale positivlister. De regionale positivlister er udarbejdet af De Regionale Arbejdsmarkedsråd og afspejler de typer af stillingskategorier, som viser, hvor der er mangel på arbejdskraft i den specifikke region. Hver positivliste består af en række korte, erhvervsrettede kurser og uddannelsesforløb, der dækker over et geografisk område, f.eks. Fyn. 

Det vurderes og godkendes af dit jobcenter, om det er muligt at komme på dit ønskede kursus. 

Otte regionale positivlister

Når du som ledig skal lede efter kurser på de regionale positivlister, skal du vælge den region, som du tilhører.

Teknologisk Institut udbyder en lang række aktuelle kurser, som er tilsvarende kurser på den regionale positivliste. Bemærk at kursets formkrav kan variere, og det er dit eget ansvar selv at kontrollere dette. 

Vælg din region og se hvilke kurser der matcher: 

Læs mere om kurser og kompetenceudviklling for ledige samt hvordan du forbereder dig til dit møde med jobcenteret. 

Du kan finde den fulde liste af kurser på De Regionale Arbejdsmarkedsråds hjemmeside. 

Kontakt og læs mere

Har du spørgsmål til vores kurser er du altid meget velkommen til at kontakte os på 72 20 30 00. Vi har mange henvendelser årligt, og vil meget gerne hjælpe med de relevante spørgsmål. Læs også mere om vores mange uddannelses- og kursusmuligheder.


Teknologisk Institut hæfter ikke for hvilke kurser der står på positivlisterne, eller hvilke lignende kurser vi udbyder ift. den aktuelle liste. Ligeledes er det eget ansvar at læse op om betingelserne og reglerne på området om jobrettet uddannelse, da Teknologisk Institut ikke kan sikre at ovenstående guide altid vil indeholde de aktuelle og opdaterede betingelser og regler. Du bør derfor selv orienterer dig om betingelser og regler på området. Du kan også læse mere på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside