Sådan får du en ferie uden stress

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Billede af en tegning med en mand ved et overfyldt skrivebord

Sådan får du en ferie uden stress

5 min.

Du glæder dig til ferien, men når den endelig kommer, går du alligevel rundt og tænker på arbejde. Hvis det er et scenarie du kender, så læs med her, hvor du får en række tips til hvordan du får en stressfri ferie.

De fleste har ekstra travlt før og efter ferien – de sidste møder skal holdes og opgaver skal lukkes. Og når vi kommer tilbage efter ferien, er der en pukkel hobet op i mellemtiden. Men man kan planlægge sig ud af problemet, så man kan koble helt fra og nyde ferien. Det er derfor vigtigt at planlægge tiden op til ferien – og at lave en parkeringsplads for tankerne om arbejdet under selve ferien!


Inden ferien

En stressfri ferie begynder allerede de sidste dage på arbejdspladsen:

  • Ryd op på skrivebordet og smide så meget som muligt ud.
  • Sortere opgaverne i bunker. Én med opgaver, som skal løses inden ferien og én med opgaver, som kan vente til efter ferien.

Rod dræner for energi og der er ikke noget mere overvældende end at komme tilbage fra ferie til en rodebutik. Ferien er jo en oplagt mulighed for at starte på en frisk, og det gør man bedst ved at komme tilbage til en ryddelig arbejdsplads.

Under ferien

Under selve ferien skal man lave en parkeringsplads til sine idéer og tanker om arbejdet. Når de dukker op, skal man skrive dem ned på en notesblok eller i sin smartphone. På den måde får de ikke lov til at fylde og stjæle det mentale nærvær. Især hen imod slutning af ferien kan man opleve, at der kommer flere og flere arbejdsrelaterede tanker. Skriv dem ned, så de ikke forsvinder, og tag dig af dem, når du starter på arbejdet igen.


Efter ferien

Det er vigtigt at planlægge tiden efter ferien. Rådet er at booke den første eller de første par dage efter ferien til sig selv. Her bør man sørge for at se fremad og tænke over hvilke nøgleresultater, man gerne vil opnå i den kommende tid. Endelig er et af de vigtigste råd at huske også at vende tankerne fra det, man ikke har nået, og se tilbage på det, man har nået.

Man bør gøre status over, hvad man har nået den sidste tid. Ofte har vi vores fokus på alt det, vi skal nå, og alt det, vi ikke kan nå. Prøv at vende bøtten på hovedet og lav i stedet en ”done” liste. Så vil man måske se, at man rent faktisk har nået og opnået meget i den forgangne sæson. Det er et mentalt skifte der kan gøre det nemmere at gå på ferie med god samvittighed.

Som opsamling får du herunder:

7 tips til en stressfri ferie

  • Gør status over hvad du har nået
  • Ryd op
  • Skriv alle opgaver på en overordnet to-do liste og sorter dem efter om de skal nås før eller efter, man er gået på ferie
  • Hold en lang ferie. Det tager tid at komme ned i gear!
  • Lav en parkeringsplads til arbejdsrelaterede tanker og idéer, der dukker op i løbet af ferien
  • Sæt de første par dage efter ferien af til at planlægge og tænke frem
  • Læg små lommer af ferie ind i din plan. Det kan være rigtige feriedage, eller bare en dag eller weekend, hvor man sætter tid af til at koble af og beskæftige sig med ting og værdier, som man holder af


Vil du vide mere?

Har du lyst til at lære mere omkring en stressfri arbejdsdag, mentalt overskud og mere?