Kurser

Spørgsmål som ledelsesværktøj - coachende lederstil

Større engagement, styrket samarbejde og bedre resultater, få værktøjer og træning der gør dig endnu mere kompetent og skarp til at stille spørgsmål. Det er brugbart i alle sammenhænge, fx 1:1 samtaler, procesledelse, møder og teamprocesser.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 14 besvarelser

Spørgsmål med omtanke skaber mere værdi

Hver gang du stiller et spørgsmål udstikker du også en retning for kommunikationen. Gode spørgsmål styrker udvikling, refleksion og læring. Når man som leder, facilitator eller sparringspartner er mere bevidst om hensigten med de spørgsmål man stiller og hvilken effekt de giver så bliver samtalerne langt mere værdiskabende.

På kurset får du indsigt i forskellige spørgsmåls- og lytteteknikker og hvornår du med fordel kan anvende dem. Du bliver introduceret til at stille spørgsmål både på et individuelt og teambaseret plan og der vil være intens træning.

Underviseren har en fantastisk levende og energisk måde at undervise og inddrage kursisterne på.
- Lonni Brockhoff, Fredericia Kommune

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig der ønsker at blive endnu bedre til at stille spørgsmål, som åbner op for nye perspektiver og skaber handlekraft. Det er også relevant som overbygning hvis du allerede har en involverende og coachende stil – her kommer man et lag dybere i det at stille gode spørgsmål.

Udbytte

 • Forståelse for fordelene ved spørgerammer som ledelsesstil
 • Indsigt i, hvornår man bedst stiller hvilke typer spørgsmål
 • udvikling og træning i den coachende ledelsesstil
 • Træning i spørge- og lytteteknikker
 • Øget klarhed og gennemslagskraft i lederrollen
 • Værktøjer til at udvikle engagement, refleksivitet og nye kompetencer hos andre

Indhold

 • Spørgsmålsdimensioner - hensigt og effekt
 • Spørge- og lytteteknik
 • Forløsning af det "uudnyttede potentiale"
 • Sprogmønstre og sproglige forudsætninger
 • Udvikling af medarbejdere, team og grupper gennem coachende dialog
 • Forskellige roller som leder

Form

Kurset veksler mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Du træner dig selv i at stille udfordrende spørgsmål fx i rollen som leder eller procesfacilitator og du får værdifuld erfaring ved at arbejde i dybden med og afprøve spørgsmål til en konkret opgave, du står overfor at skulle løse.

Se vores øvrige kurser i coaching

Underviser

Underviser-mikkelnordqvistNY
Mikkel er tidligere leder og officer i Flyvevåbnet, elitesports atlet og certificeret organisations coach. Han har arbejdet med feedback og coachende lederskab i en række af Danmarks største virksomheder i både den offentlige og private sektor. Kursisterne siger om Mikkel at han har et smittende engagement, og en fantastisk evne til at skære kompliceret stof ned til små konkrete øvelser. Dertil er Mikkel god til at gøre undervisningen praksisnær og tilpasset kursisternes baggrund, hverdag og erfaringer.

 

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på