Kurser

Nyt4 timer workshop 

Udnyttelse af kaffens sidestrømme - Fra bioaffald til ny forretning

31. oktober 2025 Taastrup
DKK  350
ekskl. moms
Nr. 91863

Få ny viden, konkrete cases og sparring om, hvordan du kan omdanne kaffeaffald til værdifulde og bæredygtige produkter. Denne praksisnære workshop samler aktører fra hele værdikæden og inspirerer til cirkulære forretningsmodeller på tværs af kaffeindustrien.

Om workshoppen

Du får inspiration, viden og værktøjer til, hvordan kaffens sidestrømme kan bruges i nye produkter – fra fødevarer og kosmetik til biogas og emballage. Gennem interaktive oplæg, brugerdrevne cases og hands-on øvelser arbejder vi med at omsætte affald til forretning.

Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.

Deltagerprofil

Workshoppen er for virksomheder, organisationer og iværksættere, som genererer sidestrømme fra kaffeindustrien, eller som vil udforske nye produktmuligheder med kaffens sidestrømme. Målgruppen rummer således:

- Importører, risterier, caféer, restaurationer, møde- og konferencevirksomheder

- Fødevareproducenter, ressourcehåndteringsfirmaer og virksomheder, der kunne være interesseret i at anvende kaffe-sidestrømme i helt nye produkter

- Brancheorganisationer og netværk

- Iværksættere, beslutningstagere, produktionsansvarlige og udviklingsansvarlige med strategisk eller operationelt ansvar for bæredygtighed, produktudvikling eller forretningsudvikling

Om projektet Food Upcycling

Formålet med Food Upcycling er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild og miljø- samt klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører, styrkes.

Udbytte

  • Indsigt i nyeste løsninger og cases om anvendelse af kaffeaffald
  • Praktiske metoder til produkt- og forretningsudvikling på cirkulære principper
  • Netværk med aktører fra hele kaffe- og fødevareværdikæden
  • Hands-on idéudvikling og mulighed for at afklare samarbejdspotentialer
  • Overblik over lovende fokusområder og barrierer
  • Mulighed for at tage konkrete cases og handlingsplaner med hjem

Det får du på workshoppen

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Digitalt materiale

Digitalt materiale

Indhold

Velkomst, intro og præsentationsrunde
Oplæg: Sidestrømme i kaffebranchen – status og potentialer
Korte cases fra frontløbere
Udvælgelse af fokusområder via deltagervalg
Breakout-grupper: Hands-on idéudvikling, business cases og partnerskaber
Fælles opsamling, Q&A og handlekortsøvelse
Afrunding og tak for i dag

Form

Fysisk workshop med korte oplæg, cases, gruppeøvelser, interaktive værktøjer (fx Miro, post-its) og praktisk netværksaktivering.

Vælg dato

Taastrup
31. oktober 2025