Elektriske motorer og frekvensomformere, Drives-Lab

Sandie Brændgaard Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 57.

Elektriske motorer

Elektriske motorer og frekvensomformere, Drives-Lab

Laboratoriet for test af elektriske motorer og frekvensomformere på Teknologisk Institut, Drives-Lab, har været det nationale referencelaboratorie og været involveret i stikprøvekontrol ift. ecodesign regulering i både Danmark, Sverige, Storbritannien, Irland, Schweiz mf. siden 2012.

Drives-Lab på Teknologisk Institut er, siden 2014, fortsat en aktiv deltager i udviklingen af teststandarder for elmotorer og frekvensomformere under IEC – den Internationale Elektrotekniske Kommission.

Elmotorer, frekvensomformere og nyere drev teknologier har alle været en del af det danske F&U miljø siden 2004 og laboratoriet på Teknologisk Institut har indgået i talrige projekter under disse temaer.

Kort fortalt – Vi udfører stikprøvekontroller, vi laver standardiseringsarbejde, vi udfører konsulentarbejde for slutbrugere, fabrikanter, myndigheder og Europakommissionen i alle tekniske henseender hvad angår elmotorer, frekvensomformere, nyere teknologier og kombinationer heraf.

Særligt uddannet og instrueret personale udfører alle test og den fuldautomatiske dataopsamling, TI-DOP, sikrer solidt input til slutrapporterne, der håndteres og arkiveres professionelt og slutteligt gennemlæses og sikres af medlæser.

Drives-Lab laboratoriet for test af elmotorer og frekvensomformere er udstyret med det nyeste og mest præcise måleudstyr herunder effektanalysatorer, momentmålere og andet sekundært udstyr, hvilket gør os i stand til at teste alle typer motorer op til 75 kW indeholdt i den til enhver tid gældende ecodesign forordning for elmotorer.

Vi tester ligeledes små motorer og frekvensomformere, både 1- og 3-fasede, under 0.75 kW, som inkluderes i den kommende generation af elmotor forordningen der træder i kraft i sommeren 2021.

Kontakt os for specielle ønsker – vi finder en løsning.

Akkreditering

Vores laboratorie er ISO 17025:2017 akkrediteret under den danske akkrediteringsmyndighed DANAK der er organiseret under ILAC (the International Laboratory Accreditation Cooperation) til at gennemføre tests per internationalt anerkendte akkrediteringsstandarder.

Ydelser

Vore eksperter og specialister har årelang erfaring i Drives-Lab og har opbygget viden og ekspertise inden for teknologier, standarder, markedsforhold og potentialer for elektriske motorer og frekvensomformere. Vi tilbyder konsulentvirksomhed og test inden for, men ikke begrænset til, følgende:

 • Akkrediteret test ift. ecodesign forordning 640/2009 – Elektriske motorer (frem til 06/2021)
 • Akkrediteret test ift. ecodesign forordning 1781/2019 – Elektriske motorer (fra 06/2021)
 • Akkrediteret test af elektriske motorer ift. IEC 60034-2-1
 • Akkrediteret test af frekvensomformere og drevsystemer ift. IEC 61800-9-2
 • Akkrediteret vurdering af energieffektivitet på motorer IEC 60034-30-1 og IEC TS 60034-30-2
 • Diverse motor & drev test herunder:
  • IEC 60034-2-3
  • AHRI 1210-2011
  • CSA 390
  • CSA 838
 • Test af alle typer motorer og drevsystemer for optagelse af fuld moment/hastighedskurve på akkrediterede testfaciliteter
 • Konsulentydelser på energioptimering
 • Forskning/Udvikling projekter og samarbejde
 • Prototype test