Ventilatorer og ventilationskomponenter, Fan-Lab

Sandie Brændgaard Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 57.

Fan Lab

Ventilatorer og ventilationskomponenter, Fan-Lab

Laboratoriet for test af ventilatorer og ventilationskomponenter på Teknologisk Institut, Fan-Lab, har været det nationale referencelaboratorie og været involveret i stikprøvekontrol i forhold til ecodesign-regulering i både Danmark, Sverige og England med flere siden 2012.

Laboratoriet har ligeledes været samarbejdspartner for kommercielle firmaer ifm. udvikling og optimering af nye ventilatorsystemer.

Fan-Lab har været en del af det danske F&U miljø siden 2002 og laboratoriet har indgået i talrige ventilationsprojekter. Fan-Lab har været reference- og afprøvende laboratorie ifm. stikprøvekontrol på den frivillige spareventilator ordning i Danmark & Europa der ledte op til, og kraftigt inspirerede, den egentlige ecodesign forordning EU No.: 327/2011.

Kort fortalt – Vi udfører stikprøvekontroller og vi udfører konsulentarbejde for slutbrugere, fabrikanter, danske og udenlandske myndigheder og Europakommissionen i alle tekniske henseender hvad angår ventilatorer og ventilationskomponenter.

Særligt uddannet personale udfører alle test og den fuldautomatiske dataopsamling, TI-DOP, sikrer solidt input til slutrapporterne, der håndteres og arkiveres professionelt og slutteligt gennemlæses og sikres af medlæser.

Fan-Lab er udstyret med det nyeste kalibrerede udstyr og er, med visse begrænsninger i flowmængde og tryk, akkrediteret til at teste de fleste typer ventilatorer og ventilationskomponenter.

Kontakt os for specielle ønsker – vi finder en løsning.

Akkreditering

Vores laboratorie er ISO 17025:2017 akkrediteret under den danske akkrediteringsmyndighed DANAK der er organiseret under ILAC (the International Laboratory Accreditation Cooperation) til at gennemføre tests per internationalt anerkendte akkrediteringsstandarder.

Ydelser

Vores eksperter og specialister har årelang erfaring i Fan-Lab og har opbygget viden og ekspertise inden for teknologier, standarder, markedsforhold og potentialer for ventilatorer og ventilationskomponenter.

Vi tilbyder konsulentvirksomhed og test inden for, men ikke begrænset til, følgende:

  • Akkrediteret stikprøvekontrol ift. ecodesign forordning nr.: 327/2011 – Ventilatorer, Kat. A
  • Akkrediteret stikprøvekontrol ift. ecodesign forordning nr.: 327/2011 – Ventilatorer, Kat. B
  • Akkrediteret stikprøvekontrol ift. ecodesign forordning nr.: 327/2011 – Ventilatorer, Kat. C
  • Akkrediteret stikprøvekontrol ift. ecodesign forordning nr.: 327/2011 – Ventilatorer, Kat. D
  • Akkrediteret test ift. ISO 5801 – Ventilatorer, ydelsesmåling ved anvendelse af standardiserede ventilations ind- og udløb
  • Test af alle typer ventilatorsystemer for optagelse af fuld tryk/flow kurver på akkrediterede testfaciliteter.
  • Konsulentydelser på design, energioptimering og nye teknologier
  • Forskning/Udvikling projekter og samarbejde
  • Prototype test